Kamu Personelleri

İstanbul Valiliği 2 Bin Bekçi Alımı Mülakat Sonuçları Açıklandı !

İstanbul ilinin 45 ilçesi için toplamda 2 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılıyor. Bekçi alımına ilişkin yazılı sınava katılacak olan adayların listesi sözlü sınav sonuçlarının açıklanması ile kesinleşti. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

İstanbul Valiliği tarafından Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile 45 ilçe için çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılması için bir ilan yayımlanmıştı. Yayımlanan ilanda 45 ilçe için toplamda 2 bin bekçi alımı yapılması planlanmıştı. Söz konusu ilana adaylar başvurularını 8 Kasım 2017 ile 22 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirdiler. Adaylar söz konusu ilanlara başvurularını mesai saatleri içinde İlçe Emniyet Müdürlüklerine şahsen olarak gerçekleştirdiler.

SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Başvurular gerçekleştirildi ve İstanbul Valiliği tarafından başvuru sonuçları açıklandı. Başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından İstanbul’da bekçi olmak isteyen adaylar 4 Aralık 2017 ile 13 Aralık 2017 tarihleri arasında sözlü sınavlara katıldılar. Adaylar sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan alanlar başarılı olarak sayılacaktır.

YAZILI SINAV DETAYLARI

Sözlü sınavda başarılı olan adaylar ise yazılı sınava girmeye hak kazanacaklardır. Yazılı sınav ise 24 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir. Yazılı sınavda adaylara Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerinden çoktan seçmeli 50 soru sorulacaktır. Adaylara bu 50 sorunun yanıtlanması için 60 dakika süre tanınacaktır. Yazılı sınavda her soru 2 puan değerinde olacaktır. Bu kapsamda 100 puan üzerinden değerlendirmeler yapılacaktır. 

YAZILI SINAV GİRİŞ BELGELERİ

Sözlü sınavı kazanarak yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar 21 Aralık 2017 ile 23 Aralık 2017 tarihleri arasında başvuru yaptıkları İlçe Emniyet Müdürlüğünden şahsen olarak yazılı sınav giriş belgelerini alacaklardır. Yazılı sınav 24 Aralık 2017 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecektir. Ayrıca yazılı sınav sonuçları İlçe Kaymakamlıklarını ve İstanbul Valiliğinin resmi web adresi üzerinden duyurulacaktır. Yazılı sınav sonuçları açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Bir Yorum