Kamu Personelleri

İstanbul Valiliği 700 Bekçi Alımına Şuana Kadar Yapılan Başvuru Sayısı Belli Oldu

Kent genelinde görevlendirilecek bekçi alımı konusunda Valilik binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şahin, işe alınacak kişilerin en az bir senedir İstanbul’da yaşadığını dair ikamet sahip oluyor olması ve başvuran kişinin müracaat ettiği ilçe de çalışacak olmasına özellikle dikkat etmeye çalıştıklarını belirtti.

700 bekçi alımı hakkında açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin  başvuruların 25 Şubat 2017 tarihine sona ereceğini vurguladı. Vasip Şahin açıklamasında “İstanbul’da ilçelerde çalışmak üzere 700 bekçi alınacak. Bunun başvuruları başladı. 25 Şubat’ta başvuru tarihi sona erecek. Bunların İstanbul’u tanıyor olması, İstanbul’un caddesi, sokağını biliyor olması, görev yapacak personelimiz açısından bir gereklilik ve avantaj olarak düşünüldü.” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin bekçiliğin mahallemizdeki tarihi unsurlardan biri olduğunu, geçmişteki bekçilerin o mahalledeki sokaktaki her şeyi bilen kişiler olduğunu belirtti. Ayrıca Vasip Şahin bundan sonra sokak aralarında mahallelerde geçmişte olduğu gibi bekçilerin görev yapacaklarını ifade etti.

POLİSİYE YÜK HAFİFLEYECEK

Vali Vasip Şahin konu ile ilgili açıklamasında “Polisiye yük hafiflemiş olacak ama burada bizim daha çok önemsediğimiz husus, mahalleyi ve mahalleliyi tanıyor olmak. Mahallenin yaşantısını, mahallenin algısını bilen ve o ihtiyaçları tespit edip, diğer bağlı olduğu mercilere iletebilen yapı olması idi. Başvurularda talep devam ediyor. 700 alım için şu ana kadar başvuru sayısı 2 bini aştı. Ama son günlere doğru daha fazla yoğunlaşacağını bekliyoruz. Belli bir sayıya ulaşamazsak belki bir değerlendirme yapıp, müracaat süresini uzatma ihtimalimiz olabilir.” dedi.

Ayrıca Vali Şahin alınacak kişilerin geçmişteki bilindiği gibi bekçilik statüsü ile işe alınacaklarını ifade etti. Şahin şu anda da görev yapan bekçilerin olduğunu bekçiliğin iptal edilip de yeniden ihdas edilmediğinin altını çizdi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin 700 bekçi alımında şuana kadar yapılan başvuruların 2 bini geçtiğini vurguladı.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Polise verdiğin gibi bekçi ye silah ve maaş vermedikten sonra hiç bişe hafiflemez issizlikten kırılmış gençleri oraya hedef gibi diyeceksiniz elinde hiç bir yetki olmadan ancak bi düdük birde job verirsin tıpkı özel güvenlik görevlisi nde olduğu gibi sözde kolluk kuvvet özde hiç bi icraat yok

  2. DIYARBAKIRDA alım olmadı KOSKOCAMAN büyük istanbul daokadar polis var bir bekci eksikti bu devlet ne yaptığını bilmiyor ne diyim halkın a sahip ÇIKMIYOR

  3. Ya kardesim emeklilik yasini 60 diyorsunuzda memur bekci polis. Vb gibi devlet dairelerine ve ozel sektorler 30 yasindan gun almamis olmak diyorsunuz.
    Bu millet 30 undan sonra is bulamayarak emeklilige kadar ne yiyip icsin . devletin buna bir el atmasi lazim

  4. Ya bizim guvenlik sertifikamiz var biz egitim gormusus niye bizi almiyorsunuz haksizlik bu illah torpil olmasi lasimmi adaletsislik bu

  5. şu boy kilo endeksi 28 olsun pöh sırf bu yuzden kaldım benim kemiklerim iri zayıf gösteriyorum herkes şaşırıyor kilodan nasıl kalırsın diye bu haksızlık benim omuzlarım zaten çok geniş kalıplıyız diye alınmıyoruz.

  6. 1986 doyumluyum daha 31 yaşına girmedim kayıt olamazsın dediler ama gardiyan alımında 1986 geçiyo oda 30 istiyo