Hatırlanacağı üzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca hazırlanan düzenleme kapsamında çalıştıkları kurumlarda kadrolara alınmışlardı.
Yüzbinlerce taşeron işçisi kadroya alınırken en çok merak edilen konuların başında taşeron işçilere sağlanacak mali ve sosyal haklar konusu yer alıyordu.
TAŞERON İŞÇİLERE TEDİYE HAKKI
Taşeron işçilere sağlanacak mali ve sosyal haklar kapsamında, kamu işçilerine sağlanan 52 günlük ilave tediye hakkı oldukça konuşulmuştu. Akşam'da yer alan bir habere göre konusu sizlere soru cevap şeklinde aşağıda aktarıyoruz.
Soru: Bakanlıkta temizlik işçisiydim kadroya geçirildim. İlave tediye adı altında bir ödeme alacağımız söylendi. Bu ödemeyi alabilecek miyiz?
Cevap: Görev yaptıkları kamu kurumlarında kamu işçisi olma hakkını kazanan kişiler, kamu işçilerine sağlanan haklardan yararlanmaya başlayacak. Bu haklardan belki de en önemlisi ilave tediye. Kadroya geçen taşeron işçiler, kamu işçisi olacakları için ilave tediye hakkından yararlanmaya başlayacak. Devletin kamuda işçi statüsünde çalışanlara ödediği ilave tediye, kadroya geçen taşeron işçilerine de ödenecek. Bu yıl ilave tediyelerin ilk yarısı 26 Ocak’ta ödendi. İkinci yarısıysa dün ödendi. 39 günlük tediye hakkı 700 TL ila 1100 TL arasında değişecek.
Kamupersoneli.net - ANKARA
KamuPersoneli.netNot: Aktif kaynak linki kullanarak haberlerimizden alıntı yapabilirsiniz
Belediyede calisanlar hangi stadudedir belediyelerdekilerde yararlananacaklarmi temizlik işçilerine verilecek mi.
Ben taşeron da sözde kadro dsnilen denilene geçtik sadece memur olanlara 1.500 tl verildi ama bize verilmedi.
Hastanede çalışıyorum veri giriş
Güvenlik cuma günü aldı ben
Temizlik işçisi bize yatmadı
Neden acaba
bizde aldık 000000000000
Elli iki günden otuz dokuzz güne düşür bunuda üc e bol yatan para altiyuz elli tl yazıklar olsun!!!
belediyede calışmaktayım sözde kadroluyuz ama 2 ay oldu hiç bir haktan yararlanamıyoruz hiç bişi verilmedi diğer kurumlarda calışanlara 800 ikramiye verildi ama belediyeye gelince yok neden acaba maaşlara gelince 7 yıldır calışıyom aydan aya maaşlarımız düşüyor eski sisteme gecsek daha iyi olur
Belediyede çalışanlara da varmı bu haklar teşekürler
Belediyelerde alacakmi