Kamu Personelleri

Kadroya Alınmayan Taşeron İşçilere Yargıdan Müjdeli Haber

Taşeron işçilerin kadroya alınma süreçleri sona erdi. Söz konusu düzenleme kapsamında çalışmakta oldukları kamu kurumlarına kadro başvurusunda bulunan taşeron işçiler başvuru sonuçlarının açıklanmasının ve kadro sınavlarının ardından kadrolara alınmışlardı. 

Taşeron işçilerin kadroya alınma sürecinde tüm işçiler ise kadroya alınmamışlar bazı işçiler çeşitli nedenlerden dolayı kadro dışında kalmışlardı. 

Bu kapsamda dava açan bir sağlık teknikerine yönelik davada, işçi lehine karar çıktı. İşte detaylar;

KADRO ALAMAYAN İŞÇİLERE YENİ UMUT

Taşeron işçilerin kadroya alınma süreçlerinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan çok sayıda işçi kadro dışında kalmışlardı. 

İşçilerin kadro dışında kalmalarına neden olan durumlardan biride güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma sonuçlarının olumsuz olmasıydı. Bu nedenden dolayı çalıştığı kurumdan kadro alamayan Uludağ Üniversitesi’nde 4/B’li olarak çalışan bir sağlık teknisyeni konuyu yargıya taşıdı. 

Bu bağlamda Bursa 3. İdare Mahkemesi’ne açılan bir davada mahkeme işçiyi haklı buldu ve işçinin işten atılmasına yönelik kararı durdurdu. 

İŞÇİ LEHİNE KARAR ÇIKTI

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucuna göre kadro alamayan ve işten çıkarılan bir işçi tarafından açılan davada bu tür davalara emsal teşkil edecek bir karar alındı. 

Mahkeme heyeti açılan davada, anne-baba ve kardeşler hakkındaki istihbari bilgilere bakarak, güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlandığını hükmetmenin doğru olmadığını bildirdi. Alınan karara göre işçinin işten çıkarılmasına ilişkin kararda durduruldu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Belediyelerde calışan 5ay 29 gün calışanlar icin hic bir gelişme yok bunun icinde bir calışmanız varmı acaba

  2. Belediyede 7 yıldır çalışıyorum 2 nisanda işten çıkarıldım şahsımla ilgili güvenlik ve arşiv şoruşturması temiz neden işten çıkarıldığıma dair bir gerekçe bile söylenmedi acaba işime geri dönermiyim

  3. Aynı şekilde Biz de mağdur olduk Benim anlamadım Biz de sınavdan bırakmış gibi gösteriyorlar ama arşiv araştırma da sıkıntı var diyorlar Nasıl Bir Oyun oynuyorlar anlamadık

  4. Ben 4 aralık mağduruyum bizim için de birşeyler yapılsın lütfen

  5. 30 YILLIK EVLİ ISITEN EVE EVDEN ISE GIDEN BİRİSİYİM 6 ÇOCUĞUM VAR GUVENLIK ARASTIRMASI NEDENI ILE ISIMDEN ATILDIM İŞSİZLİK BAŞVURUSU YAPTIM REDDEDİLDİ İNTİHARIN ESIGINDEYIM

  6. Ben 9 yıldır belediyede çalışıyom ama kadro ya falan geçmedik sözleşmemiz yenilendi ama kadro yok ilgililere duyrulur

  7. konuyla ilgili bir avukata başvurursanız siz de bu şekilde emsal kararlara konu olabilirsiniz.