Kamu Personelleri

Kamu Avukatları Gazetelere İlan Verdiler

 Kamuda çalışan avukatlar ve hukukçular 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısı ile gazetelere ilan veridiler. Gazetelere ilan veren avukatların ve hukukçuların sayısı 5 bin civarında idi.  
 
Avukatlar gazeteye verdikleri ilanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslerini duyurmak istediklerini belirttiler. Gazete ilanının konusu ise kronikleşen kamu avukatlarının özlük hakları idi. Kamu avukatları verdikleri gazete ilanında imtiyaz değil itibar istiyoruz dediler.  
 
Av. Şerife Elibol kamu avukatları adına konuştu. Elibol konuşmasında itibar ve haklarını ara mücadelesi verdiklerini söyledi. Av. Şerife Elibol konuşmasında şu ifadelere yer verdi; 
 
Bizler kamu hukukçuları olarak bugüne kadar görmezden gelinen kamu avukatları özlük haklarının iyileştirilmesini istiyoruz. Bilindiği gibi torba yasa meclisten geçti. Meclisten geçen torba yasada bazı meslek gruplarına verilen hakların bize de tanınmasını istiyoruz. Kamuda çalışan avukatlar ve hukukçular olarak yaşadığımız adaletsizliği her platformda dile getirdik. Yaptığımız konuşmaların sesimizi duyurmanın karşılığında hiç bir sonuç alamadık. Bizler daha önce Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza bu haklar ve adaletsizlik hakkında bir dosya sunmuştuk. Bunun ardında Başbakana ve Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak adı altında gazeteye ilan verdik. Bizler kamu avukatları ve hukukçuları olarak sorunlarımız çözülene kadar bu tip eylemlere devam edeceğiz. Başkanımızın ve Cumhurbaşkanımızın bu konu hakkında kayıtsız kalmayacağını ve bu konuya bir çözüm getireceğine inanıyoruz.  

Kamupersoneli.net