Kamu Personelleri

Kamu Kurum ve Kuruluşları İçerisinde Kaç Kadın Personel Çalışıyor?

 Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personel Sayısı güncellendi. Mayıs ayı verilerine göre kamu kurum ve kuruluşlarında kaç personel çalışıyor? bu personelin cinsiyet dağılımı nasıl? Erkek personel sayısı kaç? sorularının yanıtı bu haberimizde.


Devlet Personel Başkanlığı Verilerine Göre 3 Milyon 149 Bin 177 Personel Kamu Kurumlarında Çalışıyor

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Kaç Kadın Çalışıyor? Devlet Personel Başkanlığı tarafından paylaşılan verilere göre Başbakanlık, Bakanlıklar, Üniversiteler, Kuvvet Komutanlıkları, Müsteşarlıklar, Başkanlıklar, Generl Müdürlükler, Üst Kurullar ve Diğer Statülü Kurumlar, Kit’lerde  3 milyon 149 bin 177 personel çalışıyor.

Cinsiyet Dağılımı

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından paylaşılan verilere göre 3.149.177 personelin 1 milyon 983 bin 696’sı Erkek , 1 milyon 165 bin 481’i kadın personelden oluşuyor. Söz konusu verilere MİT müsteşarlığı , kadro ve pozisyonları bu sayılara dahil değil, TSK ‘da görevli asker sayısıda söz konusu verilere dahil edilmemiştir.


Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden haberdar olabilmek için kamu haberciliğinin doğru , tarafsız, lider sitesi kamupersoneli.net’i hergün ziyaret edebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek, kamu personeli alım haberlerinden ve daha fazlasından her yerde haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara