Kamu Personelleri

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Yıl İçinde 153 Bin Memur Alımı Yapılacak

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamalarında kamu kurum ve kuruluşlarına 110 memur alımının yapılacağını ifade etti. Bunun ardından ise Milli Savunma Bakanlığının 43 bin askeri personel alımı yapacağı da ifade edildi. 

Buna göre toplamda 153 bin memur alımı yapılacak. Bunun yanı sıra 110 bin memur alımının içinde bulundan DİB 9 bin 500 memur alım ilanı da yayımlandı. Konu ile ilgili olarak tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

110 BİN MEMUR ALIMI YAPILACAK

Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz haftalarda Kilis’te bir basın toplantısı düzenledi ve personel alımı bekleyen adayların yüzünü güldürecek açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamalarında yıl içinde kamu kurum ve kuruluşlarına toplamda 110 bin memur alımı yapacağını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak olan 110 bin memur alımında en dikkat çeken alımlar Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 memur alımı, Adalet Bakanlığı CTE 15 bin zabıt katibi ve infaz koruma memuru alımı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu 10 bin 900 memur alımı, Sağlık Bakanlığı 36 bin memur alımı, Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 memur alımı oldu. Bunun yanı sıra 20 bin öğretmen ataması, üniversitelere 4 bin memur alımı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına 2 bin memur alımı ve üniversite hastanelerine 7 bin personel alımı gerçekleştirilecek. 

ADAYLAR HAZIRLANMAYA BAŞLADILAR

Başbakan Binali Yıldırım’ın bu açıklamaları istihdam piyasasını da hareketlendirdi. İstihdama ilişkin umudu olmayan adaylar bu açıklamaların ardından araştırmalarına başladılar ve söz konusu alımlar için hazırlanmaya başladılar.

43 BİNE YAKIN ASKERİ PERSONEL ALIMI DA YAPILACAK

Tüm bunların yanı sıra geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin de personel alımı yapacağı ifade edildi. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yıl içinde 43 bin personel alımı yapılacağı ifade edildi. 3 bin 755 subay ve 5 bin 375 astsubay alımı yapılacak. Ayrıca 13 bin 213 uzman erbaş 20 bin 595 de sözleşmeli er alımı gerçekleştirilecek.