Kamu Personelleri

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Esnek Çalışma Modeline Geçiliyor!

YEP ile beraber kamu kurum ve kuruluşlarında köklü değişiklikler gerçekleştirilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların mesaileri ihtiyaç ve tercihlere göre belirlenecektir.

Avrupa’nın yanı sıra Amerika ve OECD ülkelerindeki kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan esnek çalışma modeli Türkiye’de uygulanacak ve çalışma saatleri esnetilecek.

ESNEK ÇALIŞMA DÜZENLEMESİ

Yeni uygulama sayesinde ailelere eğitim, sosyal aktivite ve kişilerin kendisi için daha fazla vakit ayırması planlanıyor. Hizmetlerin niteliklerine göre mesai zorunluluğu olmayacak ve kamu çalışanları evde çalışabilecek durumda olmaları halinde evde çalışma izni alacaklar. Gün içinde mesaiye ihtiyaç duyulmadan memurlar Avrupa’da olduğu gibi evde çalışabilecekler.

Türkiye ve yurtiçinde işgücü izleme ve değerlendirme sistemi kurulacak. İstihdama ve yeni sektörlere uygun strateji oluşturulacak. Bu sayede yeni meslek edindirme, geliştirme, değiştirme kursları gerçekleştirilecek.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile part- time çalışmaların yoğun olduğu sektörlere yönelik meslek kursu sayılarında artış yapılacak. Gençlerin istihdama katılmasının artırılması için eğitim kurumlarında belirli oranda istihdam garantisi sözü verileceği belirtiliyor.

ESNEK ÇALIŞMA MODELİNDE SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ

Esnek çalışma modeli sayesinde sosyal güvenlik sistemi desteği verilecek. Çalışanlara ait kazanılan haklar korunacak bunun yanı sıra ekonomik ve sosyal haklarla beraber istihdam sağlanacak.

Bir Yorum