Kamu Personelleri

Kamu Kurumları, Nisan’da Personel Alımlarıyla Uğraşacak

2016 yılının ilk üç ayı geride kaldı. Kamuya personel alımları yönünden hareketli bir döneme giriyoruz çünkü bazı kurumlar Nisan ayında personel alımı yapacak, birçok kurum da 2016-1 için DPB’ye kadro bildiriminde bulunacak, en önemlisi de kurumların ilave atama kontenjanları açıklanacak.

Aile Bakanlığı-1500 Personel
Bakanlık ASDEP kapsamında özel hizmet yoluyla 1500 personel alım sürecini başlattı. Bugün itibariyle illerin tamamına yakını ihale sürecini başlatırken 54 il personel alımı için başvuru almaya başladı. ASDEP personeli, 1 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında göreve başlamış olacaktır.
 
Adalet Bakanlığı- 2954 Personel
Bakanlık, Ceza ve Tevkif Evleri bünyesine ağırlıklı olarak İnfaz ve Koruma Memuru olmak üzere çeşitli unvanlarda sözleşmeli personel ilanına çıktı. Başvurular 4-15 Nisan arasında alınacak Mayıs ve Haziran aylarında sözlü sınavlar yapılacaktır.
 
Sağlık Bakanlığı-3103 Personel
2016-3 merkezi yerleştirmeyle Bakanlık, 3103 sözleşmeli personel alımı yapacaktır. Tercihler 12-18 Nisan arasında ÖSYM tarafından alınacak olup bu ay içerisinde de yerleştirme sonuçları ilan edilecektir.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı-1677 Personel
Bakanlık, Nisan ayı içerisinde 1677 sözleşmeli personel alacağını duyurmuştu. Tercihler ÖSYM tarafından alınacak olup Bakanlık 1 Nisan Cuma itibariyle 1677 kadronun kodlarını ve illerini tamamladı. Gelecek hafta içerisinde DPB ve ÖSYM tarafından yerleştirme takvimi açıklanacak. Atama sonuçları da Nisan ayında belli olacaktır.
 
Kredi Yurtlar Kurumu-1403 Personel
KYK, 842’si kadın, 561’i erkek olmak üzere 1403 sözleşmeli personel alımı yapmaktadır. Başvurular 1 Nisan 23:59 itibariyle tamamlandı. Sözlü sınavlar 16 il merkezinde 2 Mayıs’ta başlayacaktır. Nisan ayında başvurular ve sözlü sınava girecek olanlar değerlendirilecektir.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı- ?
Bakanlığın kadro talepleri olduğu biliniyor, 1000 adet bir atamanın planlandığı ifade edilse de resmi olarak bir alım haberi ve takvimi açıklanmadı. Adayların beklenti içinde olduğu bir kurumdur.
 
İŞKUR- ?
İş ve Meslek Danışmanlığı atamaları konusunda Nisan ayında bir atama planlaması olduğu iddia edilse de resmi bir ağızdan bir açıklama yapılmadı.
 
SONUÇ: Yaklaşık 11 bin civarındaki personel alımlarının -Aile Bakanlığı hariç- hepsi sözleşmelidir. İki kurum merkezi yerleştirmeyle personel alacakken iki kurum da sözlü sınavla personel alacak. Aile Bakanlığı ise özel hizmet yoluyla personel alacak. İki kurum personel alımı belirsizliğini korumaktadır. Diğer tüm kurumlar da 2016-1 için kadro taleplerini DPB’ye bildirecek veya kurumsal olarak yıl içerisinde ilana çıkacaktır. 

Bir Yorum

  1. Arkeolog alimini bekliyoruz dort gozle kultur bakanligindan