Kamu Personelleri

Kamu Kurumlarında Yaz Dönemi Kılık Kıyafet Uygulaması Başladı

Bilindiği gibi Devlet Memurları Kanunu’na göre memurun yazlık ve kışlık kıyafetleri düzenlenmişti. Devlet memurları 15 Mayıs 2017 tarihi itibari ile yaz dönemi kıyafet uygulamasına geçtiler. Devlet memurlarına ilişkin yaz dönemi kıyafet uygulaması 15 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecektir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin, ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu, yaz kıyafeti uygulaması kapsamında bugün itibariyle kalktı.

Söz konusu uygulama ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin ceket giymesi ve kravat takması zorunlu olmayacak. Ayrıca resmi elbise yani üniforma giymek zorunda olan personeller ise ilgili yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara tabii olacak.

KLİMALARA DİKKAT EDİLECEK

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik Bakanlar Kurulu tarafından yürürlüğe girdi. Söz konusu yönetmelik kapsamında memurların belirtilen şartlara uygun olmak kaydıyla mahallinde ceketsiz, uzun veya kısa kollu gömlek ve kravatsız olarak çalışmalarına müsaade ediliyor. Uygulama makam odalarına giriş ve çıkışlarda da uygulanacak. Ayrıca önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olan klimaların ise 22-24 dereceye ayarlanması gerekiyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA