Kamu Personelleri

Kamu Personelinin Yurtdışına Çıkışlarında Belge Zorunluluğu Kalkıyor

21 Temmuz 2016’da OHAL kapsamında alınmış ve yurtdışına çıkan memurlara kurumlarından izin belgesi alma zorunluluğu getirilmişti. Devlet memurlarına getirilen bu zorunluluk yarından itibaren kaldırılıyor.

21 Temmuz’da getirilen bu zorunluluk kapsamında devlet memurları, aldıkları izin belgesini havalimanları ve sınır kapılarında ibraz ettikten sonra yurtdışına çıkabiliyordu.

İzin Belgesi Alma Zorunluluğu Kaldırıldı

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, söz konusu zorunluluğa ilişkin bir açıklamada bulunmuştu. Bozdağ açıklamasında, kamu görevlilerinin yurt dışına çıkarken kurumlarından belge alma zorunluluklarının 15 Kasım’dan itibaren kaldırılacağını aktarmıştı. 

Bu durumda memurlar yarın itibari ile yurtdışına bağlı buldukları kurumdan herhangi bir izin belgesi almadan çıkabilecek.

Söz konusu zorunluluğuna ilişkin genelge sınır kapılarına gönderildi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ,  geçtiğimiz günlerde memurların yurtdışına çıkışlarında almaları gereken izin belgesine ilişkin yapmış olduğu açıklamasında; “Kamu görevlilerinin yurt dışına çıkarken çalıştıkları kurumdan ‘yurt dışına çıkmalarına sakınca yoktur’ diye belge aranıyordu. Aynı zamanda yakınları da böyle bir uygulamaya muhattap oluyordu. KKTC, Ukrayna ve Gürcistan’a gitmek isteyen vatandaşlarımız nüfus cüzdanlarıyla yurtdışına çıkıyorlar ancak bunlar içinde SGK sorgulaması yapılıyor eğer kamu görevlisiyse kurumlarından belge isteniyor ve bu da bir takım zorluklara yol açıyordu. 

15 Kasım’dan İtibaren Kaldırılıyor

Bu tedbire 15 Kasım’dan itibaren gerek kalmamıştır. Böyle bir belge bulundurmak zorunda kalmadan izin aldıkları taktirde yurt dışı ziyareti yapabileceklerdir. Teknik imkanlar çerçevesinde adli olarak yurtdışı yasağı konanlar dışında vatandaşlarımız rahatlıkla yurt dışına çıkabileceklerdir” sözlerine yer verdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA