Kamu Personelleri

Kamu Personelleri İçin 'F' Klavye Dönemi Başlıyor

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem kamu kurumlarında F klavye dönemi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Ekrem Erdem yaptığı açıklamasında F klavye kullanımını önemsediklerini ifade etti.

Ekrem Erdem açıklamalarında Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu personellerinin F klavyeye geçişi konusundaki Başbakanlık Genelgesi’nin 10 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlatarak, buna göre F klavyeye kademeli bir geçiş sağlanarak, halen kullanımda olan klavyelerin 2017 yılı sonuna kadar F klavyeye dönüştürülmesinin öngörüldüğünü ifade etti.

“YÜZBİNLERCE BROŞÜR DAĞITTIK”

Ayrıca Ekrem Erdem açıklamalarında yayımlanan Başbakanlık Genelgesi gereğince tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yıl sonuna kadar F klavyeye geçilmiş olacağını ifade etti. Açıklamalarına devam eden Ekrem Erdem “Bunun için ciddi takipçilik ve çalışmalar yapıldı. F klavyeyle ilgili yüzbinlerce broşür dağıttık. F klavyenin önemine dikkat çekildi. Tekraren hatırlatıldı. Ayrıca F klavyeli dizüstü bilgisayar bulma sıkıntısı vardı. Türkiye’de artık dizüstü F klavyeli bilgisayar bulma kolaylığı sağlanıyor.” dedi.

Ekrem Erdem gönlünün herkesin kursa giderek 10 parmak F klavye kullanabilmesinden yana olduğu belirterek şu anda bilgisayar kullananların çoğunluğunun bu yazışmaları 3- 4 parmağı ile yaptığını ifade etti.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarında devam eden Ekrem Erdem Başbakanlık Genelgesi ile verilen talimatın görmezlikten gelinmesinin mümkün olmayacağını ifade ederek açıklamalarını şöyle sonlandırdı;

“BAŞBAKANIN GENELGESİ VAR”

“Başbakanın genelgesi var. Kamu kurum ve kuruluşlardaki bütün yöneticilerin görevi mevzuatı hayata geçirmektir. Böyle bir talimatın görmezden gelinmesi ve tedbir alınmaması mümkün değil. Şimdi Devlet Malzeme Ofisinden bilgisayar alan herkes, ihaleye giren herkes F klavye olarak girmek mecburiyetinde. Başka şansı yok. Şu anda eğitimde F klavye müfredata girdi. Tabletler F klavye olarak dağıtılıyor. Eğitim ayağı halledilmiş oldu. Basın sektörü başta olmak üzere belli bir kesim zaten F klavyeyi kullanıyordu. Dayatmaları bırakmışlardı. Genellikle maliyeciler, gazeteciler, hukukçular mesleklerinin gereği olarak daha okuldayken F klavye öğreniyorlar.”

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. iyi de o zaman neden binlerce zabıt katibi ilanına hem f hem de q klavye ile başvuru hakkı tanıdılar, madem öyleydi o zaman başvuruları sadece f klavye ile alıcağız deseydiler. tahminim q kalvye ile girenleri sınavda harcıyacaklar. boşuna hazırlanıyoruz. zaten torpilim yok diye ümidim yoktu. bir de bu haberle iyice umutlarım söndü.daha ümitle bakamıyorum.