Kamu Personelleri

Kamu Personellerine Ödül ve Ceza Sistemi Getiriliyor!

Bilindiği üzere kamu personellerine yönelik bir düzenleme zaten gündemdeydi. Yapılan açıklamalarda aşağıdaki ifadelere dahi yer verilmiş, kişilerin kamuda istihdam edilme süreciyle alakalı köklü bir değişikliğin gerçekleştirileceğinin sinyalleri verilmişti:

” Kamuya giren, kendimi güvendeyim sanıyor. ” İşte zaten bu açıklama sonrasında, kamu personellerine yönelik ödül ve ceza sisteminin uygulanacağını, böylelikle kamu personellerinin, personel odaklı değil; vatandaşa hizmet odaklı olarak çalışacaklarının altı çizilmişti. Yapılan haberler kapsamında da bu düzenlemede, aşağıdaki notlar düşülmüştü:

1- Vatandaş not verecek: Kamu personellerinin terfilerinde vatandaş etkin rol oynayacak. Vatandaşlar, personellere not verecek ve bu notlar belirtilen düzeylere ulaştığında, terfi için kullanılacak.
2- Birlikte çalışılan arkadaş, amir de not verecek: Kamu personelinin kurumda çalıştığı iş arkadaşı, amiri de terfisi için kullanılacak notlar verecek. İki not üzerinden ortalamalar ve değerlendirmeler yapılarak, terfi için yeterli puana ulaşıp ulaşılamadığı anlaşılmış olacak.

Ayrıca Star’ ın haberine göre de, kamuda işçi ve memur dışında istihdam olmaması gerektiği yönünde bir kararın çıktığı vurgulanıyor. Gündemde memurun iş güvencesi ve ödül ceza sistemi yer alırken, 21-23 Ekim tarihlerinde sendikalar ve bürokratlar arasında Devlet Personel Başkanlığı (DPB) Kamu Personel Sisteminin Değerlendirilmesi Çalıştayı’ nda belirtildiği ifade ediliyor.

-Liyakat ve sadakat ön planda olacak.

Özellikle 15 Temmuz süreci sonrasında liyakata bağlı olarak, sadakatin de üzerinde duruluyor. Yöneticinin ödül ve ceza sisteminde ne derece yer alacağını belirlemek amacıyla Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) araştırmalar yapacak. Bu araştırmalar sonrasında, siyasi düşünce ve cemaat gibi yerler değil, devlete olan bağlılığı da göz önünde bulundurulacak. Tüm bu aşamalarda MİT etkin bir rol oynayacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA