Kamu Personelleri

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: 'Memurlara Bayram İkramiyesi Mutlaka Verilmesi Gerekir'

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci gerçekleştirmiş olduğu bir takım ziyaretler kapsamında kamu personellerine yönelik haklar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Bayram ikramiyesi konusunda vurgu yapan Önder Kahveci, emeklilere bayram ikramiyesi verilmesini olumlu karşıladıklarını ifade ederek memurlara da bayram ikramiyesi verilmesi konusunda taleplerde bulundu. 

MEMURLARA DA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLSİN TALEBİ

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci konuya dair yapmış olduğu açıklamalarında, toplu sözleşme sürecinde yaşananları hatırlatarak memurlara bayram ikramiyesi verilmesinin o görüşmelerde olduğunu ifade etti. Emeklilere bayram ikramiyesi verilmesini doğru bir uygulama olarak nitelendiren Önder Kahveci memurlara da bayram ikramiyesinin mutlaka verilmesi gerektiğini ifade etti. 

“Bu uygulama da oldukça doğru bir uygulama. Bizim toplu sözleşme metinlerimizin içerisinde hem aktif olarak çalışan kamu çalışanlarımıza hem de emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi hususu vardır. Bizim talebimiz bin liradan daha fazla, asgari ücret kadardı. Şu an 12 milyon emekliye ikramiye verildi, helali hoş olsun. Doğru bir uygulama oldu. Bu aynı zamanda aslında Türkiye ekonomisine de katkı sağlamak için de önemli. Kamu çalışanlarına şu an itibarıyla aktif çalışan memurlara da bayram ikramiyesi mutlaka verilmesi gerekir. Çünkü şu anda kamuda aktif olarak çalışan ve bayram ikramiyesi almayan sadece memurlar kaldı.”

EK GÖSTERGE KONUSU

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ek gösterge konusuna da değindi. Bu konuda bayramdan önce müjdenin verilmesini isteyen Önder Kahveci konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

“Sayın Cumhurbaşkanının açıklamaları özellikle 4 meslek grubu ile ilgiliydi. İmamlar, polisler, öğretmen ve hemşirelere 3600 ek gösterge verileceğini ifade etti. Bu aslında yerinde bir tavır ama bize göre eksik. Şu anda 3 milyona yakın kamu çalışanı var ve bunların içerisinde belli bir kısım ek göstergeden faydalanamıyor. Ek göstergeden faydalanamayan yardımcı hizmetler sınıfındaki arkadaşların da ek göstergeden faydalandırılması gerekir. Biz bunu olumlu karşılıyoruz ama bunun seçimlerde vaat olmaktan çıkarılıp gecikmiş bir hak olarak değerlendirilerek bayramdan önce kamu çalışanlarına bir müjdeli haber verilsin istiyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. yahu bol kesede atıyorsunda akp bütçe bıraktı mı ki memurlara ikramiye versin.elbette isterim bende 1000 lira birçok ihtiyacımı ve sıkıntımı giderir. ama emeklilere verdikleri paranı zaten karşılığı yok.sadece seçim için verdiler.yoksa ne emeklileri ne memurları düşünmezler.öğretmenlik kutsal görev diyorlar.onlarca sene 3600 gösterge hikayeleri söylendi.sarı sendikalar memuru düşünmez oldu. sadece kendi koltukları ve milletvekili oldular.