Kamu Personelleri

Kamuda Çalışanlar Dikkat! Esnek Çalışma Geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından geçtiğimiz gün içerisinde açıklanan Yeni Ekonomi Programı kapsamında 3 yıllık yol haritasını belirlerken çalışma hayatına yönelik kritik detaylar gün yüzüne çıktı.

İlk olarak milyonlarca çalışana yönelik olarak kıdem tazminatı reformuna yer verildi, Kamu personellerinin performans ölçümleri, zorunlu BES, esnek çalışma şartları gibi pek çok yenilik programda kendine yer buldu ve ayrıca işsiz vatandaşlar için 2 milyon ilave ek istihdam oluşturulacağı ifade edildi.

İŞTE ÇALIŞMA DÜZENLEMELERİ DETAYLARI

KIDEM TAZMİNATI

Program kapsamında sosyal tarafların mutabakatıyla kıdem tazminatları reformları gerçekleştirilecek. Üç yıllık dönem içerisinde çalışanlar işverenlerin ve kamunun bir araya geleceği görüşmelerle kıdem tazminatı sorunlarını çözecek.

MEMURLARA EVDEN ÇALIŞMA

Annelere yönelik olarak uygulanan yarı zamanlı çalışma devam ettiği süreçte buna yönelik olarak esnek çalışma şartları konuşuldu ve

“Hizmetin özelliğine göre uygulanacak esnek çalışma modelleri ile çalışanların iş-yaşam dengesini kurarak aile ve sosyal yaşamlarına, kurs ve eğitim programlarına daha fazla vakit ayırabilmeleri sağlanacak.

Kamu kurumlarının esnek çalışma ile iş tatmini ve verimi yüksek işgücüne sahip olmaları sağlanacak” denildi ve bu sayede memurların evden çalışmalarına imkan sağlanmış oldu.

KAMU BÜNYESİNDE VERİM

Kamu personel rejimlerinde kritik değişiklikler yapılacağına yer verildi.

Memurlar için yetenek ölçümü, tekrar yerleştirme ve norm kadro çalışmaları yapılacağı, personelin ödül ve performans sistemleri vasıtasıyla etkin yönetimi sağlanacağı belirtildi.

Böylece verimlilik esasına göre daha çok çalışan memurun yükselmesi kolaylaşacak.

Norm kadro çalışması ile de kurumların personel sayılarına standart getirilecek.

YARIM ÇALIŞMA

İŞKUR’dan alınan ödenek için işlemler kolaylaşacağı ifade edildi..

ZORUNLU BES SÜRECİ

45 yaşın altındaki çalışanların tasarruf sağlamaları maksadıyla getirilen zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) yeniden yapılandırabilecek.

Kamupersoneli.net I ANKARA