Kamu Personelleri

Kamuda Dört Kuruma Toplam 49 Bin 853 Personel Alımı Yapılacak

Kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri tarafından personel alımları hakkında yapılan çeşitli açıklamalarda kurumların bünyesine toplam 49 bin 853 personel alımı yapılacağı vurgulandı. 

PERSONEL ALIMLARININ DETAYLARI

Bundan önce Sağlık Bakanlığı tarafından taşeronların kadroya geçme işleminden sonra 19 bin sağlık işçisi alımı yapılacağı ifade edilmişti. Söz konusu alımların sadece 5 bin 298’i gerçekleştirildi ve 13 bin 702 kişilik alım beklenmektedir. 

Bunun ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir açıklama yaptı ve 10 bin personel alımı yapılacağını ifade etti. Bakan Gül açıklamalarında alımların zabit katibi, İKM, mübaşir veya diğer sağlık personeli kadrolarından hangisinde yapılacağını ifade etmedi. 

Ayrıca Bakan Gül bu açıklamalarının ardından bir açıklama daha yaparak 6 bin 100 kişilik bir alımın daha olacağına vurgu yaptı. 

Diyanet İşleri Başkanlığından da aylar öncesinde bir açıklama yapılarak 9 bin 500 personel alımı yapılacağı vurgulanmıştı. 

Önceki simi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da bir açıklama yapılarak 10 bin 551 personel alımı yapılacağı ifade edilmişti. Söz konusu alımlar hakkında ne bir açıklama ne de bir ilan bulunuyor.

Kamu kurumları tarafından yapılan açıklamalara göre toplamda 49 bin 853 personel alımı yapılacak. Ancak bu alımların ne zaman yapılacağı hakkında bir açıklama bulunmuyor. İlanlar yayımlandığında veya bir açıklama yapıldığında anlık bildirim almak isteyen adaylar uygulamamızı indirebilirler:

Bir Yorum

  1. Artık yeter ya,su ilanların hiçbirinde bi mühendis ilanı yok . Binlerin havada uçuştuğu alımlarda muhendislere sadece 2 yıl içinde 300 düşüyor. Elektrik elektronik mühendisiyim, yüksek puanlar ile mağdur olmaktan biktim. Bu ülkenin hiç mi mühendise ihtiyacı yok??

  2. Matematikci olarak aciz. O zor okulu issiz kalmak icin bitirdik tesekkurler 0 kadro icin. Lise onlisansa gosterilen ilgiyi lisans mezunlari icinde bekliyoruz.

  3. Bizlerde bu ülkenin evlatlarıyız bizlerde çalışmak istiyoruz mesleğimizi yerine getirmek istiyoruz Kadem alımlar yapılmıyacaksa neden sürekli sınavlara giriyoruz peki madem alım yapmıcaksanız kapatın bölümleri o zaman ziraat mühendisliği bölümü okuyanlara bide burs veriliyor ne işimize yarıyacak ki işsiz kaldıktan sonra atanamadıktan sonra bizde diğer meslek grupları gibi 10000-20000 atama istiyoruz biz ziraat mühendislerin hakkı 21 branşlı bölümümüz var dolayısıyla alınan alım sayıları çok az rakamlar biz diğer meslekler gibi tek bir branş değiliz 21brans var ziraat mühendisliği adı altında dolayısıyla devlet büyüklerimizden 10000 ziraat mühendisi alım yapmalarını rica ediyorum. Bizimde sesimize kulak verin artik

  4. Artık bizleri de görün yaa…Arkeologlar neden dışlanıyor ? Bizlerde kendi mesleğimizi yapmak istiyoruz.

  5. Lütfen verin artık ilanları. Beklemekten yorulduk artık. Kpsslerin yapılmasını beklemek zaman kaybı. Mevcut puanlarla başvurular alınsın artık.Buradan yetkililere sesleniyorum. Duyun artık sesimizi ve bir an önce ilanları görelim.

  6. Hep gine lise önlisana alınıyor ya en çok alınan alan lisans