Kamu Personelleri

Kamuda PKK'lı Temizliği Yapılacak ! (15 Bin Memur İhraç Edilecek)

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan terörle mücadele kapsamında ” milli seferberlik” çağrısı yapmıştı. Terörle mücadele yeni güvenlik konseptini hayata geçirdi. Terör örgütleri karşısında güvenlik güçlerine tam yetki verildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarından terör örgütü uzantılarının temizlenmesi için kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.  

Konu ile ilgili olarak devlet memuru kanunu hakkında yeni düzenlemeler yapılacak. Yeni düzenlemeler Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalardan sonra yürürlüğe konulacak. 

Konu İle İlgili 40 Bin Kişi İncelendi 

Hakkında soruşturma açılan ve teknik takibe takılan 40 bin kişi hakkındaki çalışmalar tamamlandı. Hakkında soruşturma açılan ve teknik takibe alınan kişilerin içerisinde örgüte doğrudan ve dolaylı yoldan destek veren isimler bulunuyor. Sabah’ın haberine göre bu listede yer alan 15 bin kişinin örgütle bağlantısı kesinleşti. Bu bağlamda 15 bin kişi kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç edilecek.

Halk PKK İle İş Birliği Yapmıyor 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker terörle mücadele sürecini Sabah Gazetesine değerlendirdi. Mehdi Eker, bölge halkı PKK’ya çok tepkili, HDP’ye tepkili. Halk terör örgütü ile iş birliğini kabul etmiyor. Bu bağlamda çeşitli belediyelere kayyum atanmasına tepki verilmiyor. Kalıcı huzur PKK ve diğer terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesiyle mümkün olacaktır dedi.  

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Evet çok dogru bir karar olmuş bence o şekilde olan çok kişi var hem devleti yıkmaya çalışırlar hem devletin parasını alırlar.

  2. Nedense o kadar memur ihraç ediliyor ama kadro sayısı 2000 niye öyle oluyor anlamıyorum.

  3. İhrac yapin tamam ama bu atamalar neden az o zaman cikanlarin yerine kimler gecicek artik hak yenmesin ya biz yukarlarda kimsesi olmayanlarda atansin torpil olmasin bzde atanalim

  4. inşAllah bu haberler doğru olur ya . neden bu sene alımlar düşük ya..

  5. tam 15 bin mi?neden 14784 değil de 15 bin.insaların ocaklarını yakmak bu kadar kolay mı ?