Kamu Personelleri

Kamudan FETÖ Temizliği Kapsamında İhraç Edilenlerin Sayısı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın terörle mücadelede “milli seferberlik” çağrısı kamu kurumlarında karşılık buldu. Terör örgütü FETÖ, PKK ve uzantıları kamu kurumları ve belediyelerden bir bir temizleniyor. OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile ülkeye ihanet suçundan görevden alınan ve memuriyetten ihraç edilen örgüt elemanlarının yurtdışı bağlantıları da kesilecek.

146 BİN KİŞİYE İŞLEM YAPILDI

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında devlette başlatılan FETÖ temizliği kapsamında binlerce kişi ihraç edildi. FETÖ temizliği kapsamında 6 aylı bilanço açıklandı. Sabah Gazetesi yazarı Hazal Ateş’in aktardıklarına göre FETÖ ile bağlantılı 97 bin kişi ihraç edildi. 30 bin kişi açığa alındı. Böylece ihraç edilen ve açığa alınan sayısı 127 bin oldu. Konu ile ilgili olarak açılan soruşturmalar kapsamında tutuklananların sayısı ise 40 bini buldu. Ayrıca 19 bin kişi de göreve iade edildi. 

40 BİN KİŞİYE PKK İNCELEMESİ

Devletten FETÖ’nün dışında PKK ve uzantılarının temizlenmesi çalışmaları da devam ediyor. İstihbarat teşkilatından alınan bilgiler doğrultusunda 40 bine yakın memur ve belediye çalışanı incelemeye alındı. Bu kişilerin yaklaşık 3 bini ihraç edildi. 141 kişi de açığa alındı. Konu ile ilgili olarak soruşturma kapsamındaki kişilerle beraber bu sayının 10 bini bulacağı belirtiliyor. Ayrıca PKK destekçilerine yönelik incelemelerde sosyal medya hesapları üzerinden yapılan teröre destek paylaşımları ve devlet imkanlarının örgüte aktarılması gibi veriler yer alıyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA