Kamu Personelleri

Kamupersoneli.net'in Haberleri Sonrasında "Mülakatlar Kaldırılsın" Kampanyası Başlatıldı

Adaylar Haberimizden Sonra “Mülakat Kaldırılsın” Kampanyası Başlattı

Kamu kurum ve kuruluşlarında “Torpil” işlemlerinin kaldırılması için mülakat sistemi yerine başka bir çözüm bulunması ile ilgili çok fazla sayıda haber yapmıştık .

Haksızlıkla Mücadele için İlk Adım Mülakatların Kaldırılması Olmalı

Sınavlardan yüksek puan alan adayların “eş, dost akraba” yetersizliğinden dolayı mülakatlarda elendiğine dair bir çok iddia, FETÖ’nün devlet içine nasıl sızdığına dair kanıtlar ortaya çıktıkça doğrulanmaya başladı. Mülakatlarda adaylara uygulanan haksız rekabet sonrasında bir çok başarılı aday işsiz kalmış, bir çoğu ise mesleklerinin haricinde iş kollarına yönelmek zorunda kalmıştı. Mülakat sisteminin kaldırılması ve yerine kamudaki nitelikli personelin istihdam edilmesi için daha sağlıklı yolların bulunması kuşkusuz artık şart olmuştur.

MEB ‘de İstisna Olabilir

Sadece Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki personelin mülakat benzeri testlere tabi tutulması bir bakıma doğru olacaktır. Çünkü sadece sınavlarda başarılı olmak “öğretmen” olunabileceği anlamına gelmez. MEB bünyesinde istihdam edilecek öğretmenlerin illa mülakatlara tabi tutulması gerekmeyebilir, öğretmenlerin bir şekilde “öğretmenlik” mesleğine uygun olup olmayacağına dair yeni bir eleminasyon sistemi üzerinde çalışmak en doğru karar olacaktır.

MEB’in Çalışmalara Başladığından Şüphe Yok

Söz konusu çalışmaların son yaşanılan MEB Personeli açığa alma işlemlerinden sonra hız kazanacağından şüphe yok.

İşin özetine gelecek olursak, hak edenin hak ettiği yerde istihdam edilmesi için gerekli adımların atılması artık şart oldu. Diğer türlü çeşitli milislerin kamu kurumlarına sızması yine mümkün olacak, torpil iddiaları alacak yürüyecek, başarılı bir çok aday açıkta kalacaktır.
 

Bir Yorum

  1. Mülakatlı öğretmen ataması istemiyoruz! Herkes kpss puan üstünlüğüne göre atansın! Hakkaniyetli bir atamayla herkes emeğinin karşılını alsın inşAllah!