Kamu Personelleri

Kamupersoneli.net Olarak Demiştik:Açıklanan KPSS Kadroları Maalesef Umutları Kırdı !

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) 16 Aralık 2016 tarihinde KPSS 2016/2 kadro sayılarını açıkladı. Devlet Personel Başkanlığı’nın açıklamalarına göre, 6 milyon aday sınava girmiş olmasına rağmen Ortaöğretim alanı için 151, Önlisans için 752, lisans için ise toplam 1147 kadro yer alıyor. Yani toplamda önlisans, lisans ve ortaöğretim adaylarına KPSS 2016/2 kadrolarında 2051 kadro açıldı.

DPB’nin kadro sayılarını açıklamasının ardından tercih işlemleri 21 Aralık – 30 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacak.

– Kamupersoneli.net Demişti

Kamupersoneli.net olarak adaylardan tepki aldığımız  “KPSS 2016/2 Merkezi Atama Kontenjanları Umutları Kıracak” haberimiz maalesef doğru çıktı. Haberimizde kadroların çoğunun 2016/1 atamalarında kullanıldığını bu nedenle 2016/2 atamalarında açılacak kadroların daha az olacağını söylemiştik.

Başbakan Binali Yıldırım, bazı kurumlara 2017 yılında atama izni bile verilmeyeceğini söyleyerek: “Bir kere şu anda kamunun ihtiyaçları bize geliyor. Başbakanlığa geliyor. Yeni araç, bina, personel alımı. Merkezden koordine ediliyor. Mecbur kalmadıkça yeni personel almayacağız. Öğretmen ve güvenlik görevlileri onlarla ilgili, polis jandarma korucu bunlarla ilgili belirlediğimiz bir şey var. Eldeki personelin ihtiyaç fazlalarını ihtiyaç olunan yerlere kaydıracağız.” demişti.

“6 Milyon KPSS Adayına Kötü Haber: 2017 yılı kamu personel alımları noktasında sönük geçecek” başlıklı haberimizde merkezi atamalarla kamuya personel alımlarının 2017 yılında 10 bin- 20 bini bulmayacağını, iş arayanların özel sektöre yönlendirileceğini, kurumların elinde fazla kadro olmayacağını dile getirmiştik.

 

Bir Yorum

  1. 6 milyon kişi girdi yazık değil mi bu kadar kişiye, yani o kadar kişi feto'cu gorevden alınmıstı? Önlisans için 752 bu kadar kişi alınır mı yazık degil mi o kadar anadolu insanına..
    ben gidecem akp'ye üye olacam bu ülkede artık akp'li olmak sart oldu yoksa aç kaldık.

  2. Ne deyimm ki size birde haydi cocuklar okula kampanyasi baslatiyosunuzz asla ne cocugumu ne kardesi mi okula yollarimm ben okudum da ne oldu dershane borcu kredi borcundann kafami kaldiramiyorumm 800 tl ye ucretli ögretmenlikk yapiyormm gittikce eziliyormm hayata karsi umudumm kalmadi bari milleti kandiripp üniversiteye almayinn sözün bittigi yerr ne deyimm birde siralamada hediye olarak 800 kisi önume almislar artkk sadece susuyorumm

  3. Arkadaşlar bu konuyla ilgili şu an hali hazırda bir anket yada kampanya başlatılmış değil onun için ben bu konuyla ilgili aşağıda vermiş olduğum yerlere mail atmamız gerektiğini düşüyorum. Mail atmamız lazım 6 milyon sınava giren kişinin ataması 2 bin elli bir (2051) kişiye sıkıştırılmamalıdır. Hassasiyetiniz için şimdiden müteşşekirim.

    info@dpb.gov.tr, osym@osym.gov.tr, iletisim@csgb.gov.tr, bimer@bimer.gov.tr

  4. Biz demiştik demiştik zaten bakanlarin başbakanin açiklamalari o yöndeydi herkesin bildiği şeydi sizin flaş haber yaptiğimiz şey

  5. Şaka gibi yaw bu nedir koklatmalıkmı bu yani yuhh diyorum pes be hayatımızı bitirdiniz nerdeyse çocugumuzla girecez yeter ya yeter

  6. Madem ki bu kadar az kadro veriliyor ne diye kpsse sinavi yapiliyor ki?Gece gunduz demeden calistik fakat calistigimizin karsiligini alamadik

  7. O referandum gelince bizden comertlik beklemeyin bizde kisacaz merak etmeyin ATANAMAYAN ÖĞRETMEN

  8. Ne zaman atanacaz. Ne zaman yuva kuracaz. Yazık değil mi ey Cumhurbaşkanm. Her türlü yanında arkanda durduk. Her yıl mezun yığılması var. Boşuna mı okuduk onca sıkıntı arasında. Umutlarım kırılmasın yeter ne olur kalbim kaldıramiyor artık:(((

  9. atama bekleyen alım bekleyen arkadaşlar sadece ösym nin merkezi alımlarını takip etmeyin işkur vasıtasıyla binlerce ilan veriliyor ben de önlisans mezunuyum 2009 da işkura kayıt yaptırdım her gün soruyordum işkura benimle ilgili iş var mı diye ısrarcı olun,olmadı başka meslekte çalışmak istiyorsanız da onlarca kurs var işbaşı eğitimleri var eğer işkurdan ilgilenmezlerse direkt valiye şikayet edin. iş müfettişlerine çalışama bakanlığına falan şikayet etmeyin mağlum gördük 15 temmuzdan sonra neyin ne kimin kim olduğunu at at bitmiyorlar işsizlik çok kötü hele şu zamanda Allah yardımcınız olsun inşaAllah herkes hayalindeki yapmak istediği mesleği yapar.

  10. Dayınız yoksa devlet hayal başka bişey değil insanlarla resmen oynadılar tebrikler!

  11. Madem bu kadar az memur alımı yapilacaktida neden bu kadar ortalık velveleye verildi.insanlar belki cebindeki son harçlığı sınav ücreti olarak bankaya yatırdı.

  12. Ya kardeşler çalinan 2010 kpss puani ile tam 150 bin kişi atandi sonra dediler o sinav iptal eee adamlarin yaptiği yanina kâr kaldi neden o çalinti puanlarla kimler yerleşti kimler yerleşmelerine göz yumdu bunun farkina varalim

  13. Madem bukadar az alım olacaktı neden 3.5 milyon kişinin sınava girmesine izin verdiniz hayallerimizi kirdiniz

  14. Madem bu kadar kişi alınacak neden 6 milyon kişiyi sınava sokuyorsun?İnsanlara umut vermenin maksadı nedir yazıklar olsun valla.