Kamu Personelleri

Yüksek KPSS Puanı İle Atanamayan Mimarlardan 'Kamuya 1000 Mimar Ataması' Talebi

Üniversitelerin Mimarlık Fakültesinden mezun olan binlerce aday kamuya atama talebinde bulunuyorlar. 

Adaylar atama taleplerine dair yapmış oldukları sosyal medya paylaşımlarında Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan yüksek puan almış olmalarına rağmen yetersiz atama sayısı nedeniyle atanamadıklarını dile getiriyorlar. Bizlerde adayların bu taleplerini sizlere aktarıyoruz. 

KAMUYA 1000 MİMAR ATAMASI TALEBİ

Kamupersoneli.net olarak Mimarlar tarafından dile getirilen bu atama taleplerini geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz, ”Yüksek KPSS Puanlarıyla Atanamayan Mimarlar Kamuda 1000 Kadro Bekliyor” başlıklı haberimizde dile getirmiştik. İlgili haberimizde Mimarlık Fakültesi mezunları yüksek KPSS puanları almalarına rağmen atanamadıklarını ve bin atama taleplerini iletmiştik. 

Mimarlar söz konusu atama taleplerini yeniden gündeme getiriyorlar. Atama taleplerine ilişkin yapmış oldukları açıklamalarında Mimar pozisyonu için kamu kurum ve kuruluşlarında atama sayılarının çok az olduğunu ifade ederek kadro açılmasını talep ediyorlar. Adaylar atama taleplerinde ayrıca kamuda Mimar ihtiyacı olduğu halde yeterli istihdam sağlamadığını ifade ediyorlar. Mimarlar tarafından sitemize gönderilen yazıda değinilen diğer bir nokta ise kamuda mimari projeleri mimari görevleri inşaat mühendisi, tekniker, jeoloji mühendisi, harita mühendisi gibi branşlara yaptırılmak istendiğini belirtiyorlar. 

SON İKİ YILDA SADECE 89 KADRO AÇILDI

Mimarlar 1000 atama taleplerinde ayrıca son iki yılda yapılan atama sayısına değiniyorlar. Bu çerçevede kamuya son iki yılda sadece 89 Mimar ataması yapıldığını ifade eden adaylar Bir yandan kentsel dönüşümün, bir yandan imar barışının yaşandığı bu dönemde Mimar  pozisyonuna duyulan ihtiyaçları dile getiriyorlar.