Kamu Personelleri

Kamuya 60 Binin Üzerinde Personel Alımı Yapılacak

 Kamuya 60 Binin Üzerinde Personel Alınacak

 Kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımlarını sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. FETÖ soruşturmaları bir yandan devam ederken, diğer yandan kamudaki işlerin aksamaması ve personel açığı oluşmaması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı ihraç edilen öğretmenler yüzünden herhangi bir açık oluşmaması için ilk adımı atmış ve sözleşmeli öğretmenliğin yolunu açmıştı.  

20 BİN ÖĞRETMEN GÖREVE BAŞLAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’na 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak, alınan öğretmenler 6 yıl boyunca aynı görev yerinde kalacaklar. Sözleşmeli öğretmen atamalarının yanı sıra norm fazlası öğretmenlerde değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, 2016-2017 eğitim-öğretim sezonunun açılışında öğretmen sıkıntısı yaşanılmayacağını norm fazlası öğretmenler ve ekim ayında göreve başlayacak öğretmenler ile bu açığın kolaylıkla kapatılacağını belirtmişti.

Detaylar için TIKLAYINIZ

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 20 BİN POLİS ALACAK

 Emniyet Genel Müdürlüğü’nde de hummalı bir çalışma devam ediyor, kısa zaman önce polis memurları arasından ve polis olmayan adaylar arasından komiser yardımcısı alımları yapılmıştı. Yine Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı POMEM kapsamında 10 bin özel harekat polisi adayı alınacak. Adaylar 10 Ekim 2016 tarihinden itibaren başvuru işlemlerini online olarak yapabilecekler. Başvuruda bulunabilmek için en az lise mezunu olmak, askerlik hizmetini yerine getirmiş olmak, 28 yaşından büyük olmamak gibi şartlar bulunuyor.

Özel Harekat Polisi Alımları ile ilgili Detaylar için TIKLAYINIZ

20 Bin Polis Alınacak Haberi için TIKLAYINIZ

SAĞLIK BAKANLIĞI 2016 YILINDA 9 BİN PERSONEL ALACAK

Sağlık Bakanlığı Ekim ayı içerisinde 6 bin personel alımı gerçekleştirecek. Bu alımlara başvuruda bulunmak isteyen adayların 2014 KPSS ortaöğretim önlisans ve 2016 Lisans puanlarına haiz olmaları gerekiyor. Kasım aralık ayları içerisinde de 3 bin hekim istihdamı öngörülüyor. Recep Akdağ konu ile ilgili olarak 2016 yılı içerisinde 9 bin personel alımı yapılacağını bildirmişti.

Detaylar için TIKLAYINIZ

ADALET BAKANLIĞI

Adalet Bakanlığı FETÖ darbe girişimi öncesi ve sonrasında personel alımı konusunda en aktif bakanlıklardan birisi. Adalet Bakanlığına kısa süre önce yapılan kadrolu memur ve sözleşmeli personel alımlarının yanı sıra, dün başvuruları başlayan 3 bin 721 sözleşmeli personel alımı da eklendi. Sözleşmeli personel alımları için Başvurular 19 ile 27 Eylül 2016 tarihleri arasında sürecek. Detayları öğrenmek için TIKLAYINIZ Tüm bu alımların yanı sıra hakim ve savcı alımları da yapılacak.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI

Bir Yorum

  1. Her sabah bir umutla bakıyorum haberlere. Ucretli öğretmenlere bir haber var mı diye. Sayın Bakanım duyun bizi…

  2. bu yaş sınırıda ne olyor acaba mıllet olene dek calsıo emeklıler zamanında emeklı olmuyor mılllet onları beklerken yas mas kalmıo onca haksızlık onca olay bakıosun zamanın gecıyor bırde bakıosun atamada yas sınırı bence kagıt uzerınde bu yas sınırını koyup gercekte alım yapılyorsa torpılle haklarımız haram olsun

  3. Kısacası sağlıkçı ve öğretmen değilsen bize ekmek yok bu ülkede.

  4. 60 bin personel alınacakmış vatantaşla ne dalga geciyorsunus yazıklar olsun size tuzunuz kuru dabi

  5. Mühendislere hiç kontenjan yok. 5 yıl okuyosun kafa patlatıyorsun ama koca bir hiç. Biz mühendisleri yok saymaya devam edin!