Kamu Personelleri

Kamuya 74 Bin Memur Personel Alımına Taşeron İşçiler de Dahil Mi?

Maliye Bakanı Naci Ağbal geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında 2018 yılı için kamuya 74 memur alımının yapılacağını ifade etti. Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarının yanı sıra taşeron işçilerin durumları hakkında da değerlendirmelerde bulunmuştu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında 2018 yılında yapılacak olan memur alımlarının büyük çoğunluğunun iki bakanlığa yapılacağını ifade etti.

Maliye Bakanı Merkezi Yönetim Bütçe tasarısı toplantısında 2018 yılı memur alımı hakkında kendisine yöneltilen soruyu yanıtladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal soru üzerine 2018 yılı 74 bin memur alımı dağılımının daha sonra yapılacağını ancak bu alımların büyük çoğunluğunun sağlık personeli ve öğretmen olarak yapılacağını belirtti. 

TAŞERONLAR BU SAYIYA DAHİL Mİ?

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın 2018 yılı memur alımı açıklamasının ardından memur adayları taşeron işçilerin de 2018 yılında kadroya geçirilmiş olacaklarını düşünerek bu alımlara taşeron işçilerin dahil olup olmadıklarını sorguladılar. Memur adayların akıllarındaki soru işareti yine Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından giderildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında söz konusu alımlara taşeron işçilerin dahil olmadığını ifade etti. Konu ile ilgili olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal “2018 Yılında alınacak kamu personelinin dağılımı daha sonra yapılacak. Öğretmen alımları, sağlık çalışanlarının alımları yapılacak. Açıklama yeni yılla birlikte yapılacak. 2017 yılında alınacak personel sayısı açıktan yapılacak alımları içeriyor. Taşeron meselesi bu sayıya dahil değil.” dedi.

Sizlerde konu ile ilgili olarak görüş ve taleplerinizi belirtmek isterseniz sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz. Memur alımı hakkında herhangi bir gelişme olursa ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Bir Yorum

  1. Peki tamam Taşören çalışanlar ne olacak 11yıldır aynı işte calışıyom bizim durumumuz ne olacak