Kamu Personelleri

Kamuya Girişte Herkes Eşit Şartlarda Yarıştırılmalıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir kanun teklifi verildi. Ömer Fethi Gürer tarafından verilen kanun teklifinde kamuya girişlerde herkesin eşit şartlarda yarıştırılması öngörüldü.

Konu ile ilgili olarak CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından verilen kanun teklifinin detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. İşte tüm detaylar…

Ömer Fethi Gürer kanun teklifinde “Kamuya memur alımlarında KPSS’den başka herhangi bir sınav veya mülakat tarzı uygulamaların yapılması memur alımlarında sadece KPSS sınavında yeterli puan alanların atamalarının gerçekleşmesi için Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifim gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur” ifadelerine yer verildi.

GEREKÇE

KANUN TEKLİFİ

Madde 1 – 14 Temmuz 1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 50. maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

“Devlet kamu hizmet ve görevlerine Devlet memuru olarak atanacakların başvurularında son iki yıl içerisinde almış oldukları Kamu Personeli Seçme Sınavı puanını ibraz etmeleri şarttır. Kamu hizmet ve görevlerine alınmada özel yarışma sınavı veya başkaca adlar altında ilave bir yazılı sınav ya da mülakat yapılamaz. Ancak özel yetenek ve hususi mesleki koşullar gerektirmesi nedeniyle sınava tabi tutulmadan girilebilecek hizmet ve görevler ve bunların tabi olacağı esaslar Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanacak yönetmelikle düzenlenir.” 

Madde 2 – 657 sayılı Kanunun 51. maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

“İlgili kurumlar başvuran adaylar arasından ibraz ettikleri Kamu Personeli Seçme Sınavı puanlarına göre alım ihtiyacı olarak belirledikleri boş kadro sayısında başarılı olanların isimlerini ilan eder ve yaz ile de ilgililere bildirir. 

Madde 3 – Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 4 – Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: Yasal hakkımız saklı kalmak koşuluyla , Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Bir Yorum

  1. Pomem için yaş sınırı kamu gibi 35 olmasını istiyoruz

  2. Liyakat istiyoruz.. bu dünyanın ötesi de var.. kpss den başka sınav olmamalıdır..

  3. nedense muhalefet partilerinden bu konu hakkında milletin sesi oluyorlar iktidar partisi neden sesini çıkarmıyor acaba yoksa herşey yolunda mi?

  4. nedense muhalefet partilerinden bu konu hakkında milletin sesi oluyorlar iktidar partisi neden sesini çıkarmıyor acaba yoksa herşey yolunda mi?

  5. Mülakat istimyoruz çünkü torpil oluyor kimin puanı fazla ise hak onun

  6. Aynen düşüncelerimin tercümanı bir önerge.12 yıldır kpss ve tercihlerle uğraşıyorum.olmuyor olmuyor.puanim da düşük değil.millet dayılarıyla işini yürütüyor.ben ve benim gibiler boşa kürek çekiyor.

  7. yaparlar mi böyle bişeyi yapmazlar çünkü işlerine gelmez o zaman nasil kendi adamlarini kayiracaklar kpss nin arkasından nasıl dolandıracaklar o zaman, bu teklifi bırakın komisyonlara gelmeyi işleme bile koymazlar

  8. çocukluktan beri sınava girmekten bıktık, memur olmak için de sınavlarla o kadar uğraştırıyorlar ki, en eski sistem daha iyiydi sanırım