Kamu Personelleri

Kamuya Memur Alımında Yeni Değişiklik ! Resmi Gazete'de Yayımlandı

24 Aralık tarihli Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Mahalli idarelere personel alımını düzenleyen “Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği”ne ilişkin değişiklikler yer aldı. Bu değişiklik kapsamında beş katı aday sözlü sınava alınarak ilana çıkabilecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Mahalli idarelere personel alımını düzenleyen “Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği” yayımlandı.

Bu yönetmelik kapsamında mahalli idareler, merkezi yerleştirmeyle veya yazılı/sözlü sınavdan oluşan giriş sınavıyla kamu personeli alımı yapabilecek. Ayrıca yazılı veya sözlü sınavla personel alımı gerçekleştirilecek. Alımlarda en yüksek puanlı beş aktı aday sözlü sınava alınacak ve personel alımı gerçekleştirilecek. 

YÖNETMELİĞİN İLGİLİ MADDESİ

Yönetmeliğin ilgili maddesi ise şöyle:

MADDE 15 – (1) Sınav, adayların bilgi ve yeteneklerini ölçecek şekilde yazılı veya sözlü olarak yapılır. Hizmetin gerektirdiği hallerde sözlü sınav; araç, iş makinesi ve bilgisayar kullanımı ile sportif dayanıklılık gibi özellikleri ölçecek şekilde uygulamalı olarak da yapılabilir. Yazılı sınav; idareler tarafından yapılabileceği gibi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına veya yükseköğretim kurumlarından birine yapılacak protokol hükümleri çerçevesinde ilgili kurumun tabi olduğu mevzuat hükümlerine göre yaptırılabilir

Yönetmelik için TIKLAYIN.