Kamu Personelleri

Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım Görevine Başladı – Mesut Yıldırım Kimdir?

Valiler Kararnamesiyle Derince Kaymakamlığı’ndan Kastamonu’ya Vali olarak atanan Mesut Yıldırım görevine başladı.


Yıldırım, valilik binası önünde Kastamonu Vali Vekili Aytekin Yılmaz, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve şehrin ileri gelenleri tarafından karşılandı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Kastamonu’na hizmet için geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Kastamonu’muz için el ele vererek omuz omuza bir şeyler yapmanın hizmet üretmenin keyfini süreceğiz. Bu hazzı inşallah hep birlikte yaşayacağız.” 
Yıldırım burada yaptığı konuşmanın ardından makamına geçti. 
Yıldırım’ın gazetecilere yaptığı açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: 
“Araç ilçesinde toprağa verdiğimiz şehidimizin acısını içimizde duyuyoruz. Allahtan rahmet diliyoruz. Yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Ancak içinde bulunduğumuz koşullar gereği milletimizin başı sağolsun dileklerini bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Hükümetimizin tasarrufu sayın cumhurbaşkanımızın iradeleri ile evliyalar kenti veliler yurdu Kastamonu’ya hizmet etmekle görevlendirilmem ve buna layık görülmem nedeni ile büyük kıvanç duyuyorum. Bizim birinci görevimiz Kastamonu’muzun huzurunu ve mutluluğunu temin etmektir. Bu uğurda gece gündüz her türlü hizmeti yapmaya hazırız. Ben başarının bir ekip çalışması ile ancak gelebileceğine inanan yöneticilerden biriyim. Tek başıma yapabileceğim şeyler son derece sınırlıdır.”

Yıldırım daha sonra makamına geçerek görevine başladı.

Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım Kimdir?

1965 yılında Uşak’ta doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Uşak il merkezinde tamamladı.A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi bölümünden 1985 yılında mezun oldu.

1986 yılında Uşak Kaymakam Adayı olarak  göreve başladı.1987 yılında İçişleri Bakanlığınca lisan öğrenimi ve mesleki incelemeler yapmak üzere 1 yıl süreyle İngiltere’ye gönderildi.

Yurt dışı dönüşünde atandığı Kayseri-İncesu Kaymakam Vekilliği görevinden sonra katıldığı 74. dönem Kaymakamlık Kursunu tamamlayarak 1989 yılında Kırklareli- Demirköy ilçesi Kaymakamlığına asaleten atandı.

Daha sonra sırasıyla Karakoçan, Ermenek, Kaynarca, Kızıltepe, Kızılcahamam, Salihli Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 

2000 yılında İçişleri Bakanlığınca “Master” yapmak üzere 1 yıl süreyle İngiltere’ye gönderilen Mesut Yıldırım, Londra’da bulunan Middlesex Üniversitesinde yaptığı yüksek lisans eğitimi sonunda 09.03.2001 tarihinde “Master of Arts in Social Policy” derecesini almıştır. Bu  dönemde 8 hafta süreli olarak Haringey Council, Emergency Planning Department’ında fiilen staj yapmış ve Acil Durum Planlaması ve Yönetimi üzerine tez hazırlamıştır.

Bakanlığımız ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) işbirliğiyle uygulanan “Ülkeye Özgü Afet Yönetimi Eğitim Projesi”  kapsamında 2005 yılında dört hafta süreli Japonya’da gerçekleştirilen kursa katılarak sertifika almıştır.Yayımlanmış bir makale ve bir çeviri kitabı bulunmaktadır. 

Salihli kaymakamı olarak 5 yıl görev yaptıktan sonra 2011 yılında Hukuk Müşaviri olarak atandı. Ankara’daki görevinin ardından Kocaeli Derince Kaymakamlığına atandı.

Sayın Valimiz Mesut YILDIRIM, 30/05/2016 tarihli ve 2016/8864 Sayılı Valiler Kararnamesiyle İlimize Vali olarak atandı.

Sayın Valimiz Mesut YILDIRIM evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

AA

Kamupersoneli.net