Kamu Personelleri

KDK'dan Sağlık Bakanlığına Atama Tavsiyesi

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından hasta kızının tedavisi için tayin isteyen doktorun talebi kabul edildi. Bu konu hakkında KDK tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

KDK’DAN ATAMA TAVSİYESİ

Yapılan yazılı açıklamaya göre Çankırı Devlet Hastanesinde görevli acil tıp uzmanı doktor, kuruma yaptığı başvuruda “alopesi üniversalis” hastası olan 8 yaşındaki kızının 2,5 yıldır Çankırı’da tedavi gördüğünü ifade etti.

Başvurucu doktor tedavide gelişme görülmeyince doktorların PUVA tedavisi önerdiğini ifade ederek Çankırı Devlet Hastanesinde gerekli cihazın olmaması nedeniyle bu tedavinin Ankara’da yapılması gerektiğini vurguladı.

Doktor Ankara’ya tayin talebinin Sağlık Bakanlığı tarafından reddedilmesi üzerine konuyu KDK’ya taşıdı. Bu bağlamda doktor eşinin de Ankara’da özel eğitim kurumunda fen bilgisi öğretmeni olarak çalıştığını ve başkente tayin edilirse aile birliğinin sağlanacağını ifade etti.

Başvurunun ardından Sağlık Bakanlığından gerekli bilgi ve belgeleri talep ederek inceleyen KDK, Bakanlığa, doktorun tayin talebinin reddedilmesinin hakkaniyete uygun olmadığı görüşünü bildirdi.

KDK tarafından Sağlık Bakanlığına bir tavsiyede bulunuldu. Buna göre başvurucu doktorun Ankara’da münhal bulunan bir kadroya atamasının yapılması için konunun Sağlık Mazereti Değerlendirme Komisyonu’nda yeniden ele alınması istendi.