Kamu Personelleri

Kişiye Özel İlan Yayımlanırken Atama Bekleyenlerin Durumu Neden Düşünülmüyor?

Kamupersoneli.net olarak gözlemlediğimiz detaylara göre pek çok kamu kurum ve kuruluşları tarafından kişiye özel personel alım ilanları yayımlanıyor.

Ancak bu konuyla alakalı olarak herhangi bir değişiklik yapılmıyor.

Her yıl binlerce genç emek verip hayal ettiği Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPS) giriyor. Yayımlanan ilanlarda ise KPSS şartının yanı sıra özel sertifika, belirlenen kurumlarda çalışma şartları gibi detaylara yer verilerek başvuru tarihleri duyuruluyor.

Kısacası binlerce gencin emeği askıda kalırken neden kişiye özel ilan yayımlanıyor sorusuna bir türlü cevap verilemiyor.

Gerek tecrübe, gerekse yaş şartı yüzünden mağdur olan ve atama bekleyen binlerce kişinin umudunun hiçe sayılıyor olması kamu kurum ve kuruluşları tarafından “kişiye özel” ilan yayımlayan yetkililerin hiç mi aklına gelmiyor?

KİŞİYE ÖZEL İLAN YAYIMLAYAN KURUMLARDAN BAZILARI

Kişiye özel ilan yayımlayan kurumlardan bazıları ve ilanların detayları ise şöyle;

– Adnan Menderes Üniversitesi tarafından yayımlanan 83 kişilik sözleşmeli personel alımında yer alan şartta; “Hasta güvenliği ve enfeksiyon kontrolü ile yasal düzenlemeler ve mevzuat katılım belgelerine sahip olmak” şartı talep ediliyor.

– Gülnar Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda ise KPSS’den 60 puan almış adayların başvuru yapabileceği Yazılı basın muhabiri alım ilanı yayımlandı ancak yazılı basın muhabirini lise mezunları arasından alacağını açıklanırken binlerce iletişim fakültesi mezunu aday hiçe sayıldı.

– Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi tarafından yayımlanan ilanda ise; Fethiye Sağlık Bilimleri Hemşirelik Bölümü’ne alınacak yardımcı doçent için “Güneşten korunma programının adölesanların güneşten korunma davranışına etkisi ve okul sağlığı hemşireliği alanında çalışmaları olması şartı talep edilmişti.

– Şırnak Üniversitesi rektörlüğü tarafından yayımlanan ilanda ise; İlahiyat Fakültesine alınacak iki Yrd. Doç için talep edilen genel şartlar ise şöyle; Arap Dili ve Belagatı Alanında Doktora yapmış olup, İbn Ebi Zemenin ve Tefsiri Konusunda çalışmış olmak. Türk İslam Sanatları Alanında Doktora yapmış olup, Osmanlılarda Silsile-nâme Geleneği konusunda çalışma yapmış olmak şartı aranıyor. Bunun yanı sıra aynı üniversitenin mühendislik fakültesine Doçent alımı için ise aranan şartlarda; Lipitler, Proteinler ve Biyoyakıtlar ile ilgili çalışmalar yapmış olmak şartı talep edilmişti.