Kamu Personelleri

Korkmaz Sural: Aile Danışmanlığı Sertifikası Atamalarda İstenmiyor

Yeniden Sosyoloji Derneği (YESO-DER) Başkanı Korkmaz SURAL, aile danışmanlığı sertifikasına yönelik yapılan yanıltıcı reklamlara tepki gösterdi. Aile Danışmanlığı sertifikasına yönelik net açıklamalarda bulundu.

Sertifika Kamuda Geçerli Değil

Aile Danışmanlığı Sertifikası Eğitimi ile ilgili olarak öncelikle bu sertifikanın kamuda geçerli olmadığını ifade eden SURAL, sözlerimi şöyle sürdürdü: “Bu sertifika özel aile danışmanlığı merkezi açmak için geçerlidir. Bu sertifika ile sadece kendi işinizi kurarsınız veya kurulmuş olan bir işyerinde çalışırsınız. Tabi bu açıklamanın en önemli kısmı şu: bu sertifika sadece 4 yıllık fakültelerin mezunlarına verilir. Bu eğitimi alabilen bölümler yönetmelikte mevcut. Ön lisans veya okulu bitirmemiş olanlara bu sertifika geçerli değildir. Bazı yerler bunun tersini belirterek sertifikayı pazarlamaya çalışıyorlar bu yanlış. Eğer sertifikayı alırken 4. sınıf iseniz bile tespit edilirse sertifikanız geçersiz olur. Yani merkez de açamazsınız bu durumda. Diğer bir konu sertifika süresi en az 450 saat olmalı. Bunun 150 saati uygulamalı olmalı ve bu uygulamanın 30 saati de süper vizyon eşliğinde olmalı. Size kursu bizden alın süper vizyon denetlemesini başka yerden yaparsınız diyenlere kanmayın. Bu koşullar sağlanmadığında da sertifika kesinlikle geçersiz sayılır.”

Aile Bakanlığı İle Sertifikanın Bağı Kurulması Yanlış

YESO-DER Başkanı SURAL, sertifikayı Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı ile hiçbir şekilde ilişkilendirmeyin diyerek adayları uyardı. SURAL, “yani bu sertifika bu bakanlıkta geçerli bir sertifika değil. MEB veya üniversiteler ile Aile Bakanlığı arasında böyle bir sözleşme (protokol) mevcut değil. Aile Bakanlığı’nın ilgilendiği tek kısım sizin merkez açarken izninizi vermek ve gerekli denetlemeleri yapmak. Bu konularda özellikle halen 3 yıl önceki bakanın resmini kullanarak sertifikaya meşruiyet kazandırmaya çalışanlara itibar etmeyin. İlaveten Aile Danışmanlığı alanında yüksek lisans yapmış olanların sertifikası da merkez açmak için yeterlidir. “şeklinde açıklamalarını sürdürdü.


Kamupersoneli.net | Zeki KARA (ÖZEL İÇERİK)