Kamu Personelleri

KPSS 2016-5’le Atananlar Merkezi Atamalarda Tekrar Tercih Yapabilir Mi?

2016 KPSS puanıyla alım yapılacağı için 2016-5’le atananlar bundan sonraki merkezi memur yerleştirmelerinde de tercih yapabilecek. Yani atanacak 50 kişi, bir müddet sonra başka kurumu veya aynı Bakanlığın kadrolu alımlarını tercih edebilecek.
 

Sözleşmeli Sorunu Nasıl Çözülür?

Sözleşmelilerin daha sonradan kadrolu tercihte bulunmasının önüne geçmek için sorunu çözmek için iki yol vardır:

1) Sözleşmeli alım yerine tüm personelin kadrolu alınmasıyla sorun çözülür çünkü sözleşmeli atanan biri daha sonra kadrolu olmak için mücadele etmektedir.

2) Tüm personeller kadrolu olarak alınmıyorsa sözleşmeli alımlar merkezi yerleştirmeyle alınmalıdır. Sözleşmeli alımlar da merkezi atamayla alınmalıdır. KİT’lere ait kurum sözleşmeli alımlar yapabilirken Bakanlıkların sözleşmeli alımları ayrı alması yanlıştır.

Özetle; Aynı puanla çeşitli zamanlarda birden fazla tercihte bulunma ve birden fazla atama sorununun genel olarak çözülmesi lazım. Tüm sözleşmeli alımların merkezi yerleştirmeyle birlikte yani kadrolu alımlarla birlikte yapılması faydalı olacaktır. KPSS puanları iki yıl geçerli olduğu için iki yıl içinde atandığı halde tekrar başka bir ilana başvuranların önüne geçilmelidir. Bu şekilde daha fazla kişi mağdur olmadan atanmış olacaktır.
 

 Özel Haber

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.