Kamu Personelleri

KPSS 2016 Puanları Üzerinden Merkezi Atama Kadrolarının Durumu Ne Olacak?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), son ayağını 20 Kasım 2016 Pazar günü saat 10.00 itibariyle başlatacak. Yapılacak sınava 3.5 milyon rekor katılımla başvuruların alındığı bilgisi paylaşılırken, kamu kurum ve kuruluşlarına da yapılacak alımlar merak konusu.

Gündemde yaşanan önemli olaylar, ekonomi, politika ve dış etmenler incelendiğinde, ortaya çıkabilecek güncel ve genel tabloya kamupersoneli.net’ in gözünden bakacak olursak aşağıdakileri söylemek mümkündür.

*Cimri davranma politikası, kadroları etkileyecek.

Hem terör örgütleriyle hem de paralel yapılanmalarla mücadele etmek, varlıklarını ortadan kaldırmak adına; kamuya personel alımlarında tutumlu olunacak. 2017 yılı için planlanan kadrolarda 60 bin civarında personel alımı yapılacağını varsayarak; hangi alımlarda sayı fazla olacak, hangi kamu kurum ve kuruluşlarında azalmalar yaşanabileceğini öngörmek mümkün.

*Sağlık, güvenlik ve eğitimin yüzü gülecek.

Gerek ülke bütünlüğünü gerekse zorunlu hizmetleri sağlayabilmek adına ihtiyaç dahilinde olan personeller kamuya alınacak. Öyle ki bu alımlarda sağlık, güvenlik, eğitim gibi alanlardan atama bekleyenler; şanslı olan taraf olacaklar. Ancak kamuda sadakat ve liyakatın yürütülmesine ilişkin çalışmalarla da desteklenecek personel alımları; merkezi atama ile diğer kulvardaki kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak alımları eksi yönde etkileyecektir.

Her ne kadar inanılmaz şaşırtıcı sayıların çıkmayacağı aşikar olsa da, yine de merkezi atamalar üzerinden alımlar beklenenin altında gelebilir. Elbette bu durum; kamu güveninin sağlanması ve haksızlıkların önüne geçilmesi adına da önemli bir girişim olarak yer alacak…
 

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır. 

Bir Yorum

  1. Her yıl sağlık,güvenlik ve eğitimin yüzü gülüyor zaten. Bir kerede biz mühendislerin yüzü gülsün artık!!!

  2. 3. Dünya ülkelerinin mühendislere değil polislere ihtiyacı olur. Sen yıllarca okur saçını dökersin stresten devlet liseden çıkan çakal çukalı 4binle işe başlatır :D:D