Kamu Personelleri

KPSS Şartı Olmadan Memur Alımı Yapan Kamu Kurumları

Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerine kamu işçisi, sözleşmeli personel, kadrolu memur alımları yapılıyor.  Kamu kurumları tarafından yayımlanan bu alımlardan bazılarına başvurular KPSS puan şartı olmadan yayımlanıyor. Bu alım ilanlarını sizler için tek bir haberde derledik.

Belediye ler, üniversiteler ve diğer kamu kurumları tarafından KPSS’siz yayımlanan ilanlar şunlar;

KPSS’SİZ MEMUR ALIM İLANLARI

KPSS şartı olmadan yayıumlanan ve başvuru süreci devam eden 4 farklı kamu kurumunun ilanı bulunmakta. KPSS şartı olmadan yayımlanan personel alım ilanlarına başvurular alım yapılacak kadronun meslekli özellikleri ile öğrenim şartına göre yapılıyor.

Bu çerçevede ilan edilen personel alımları ve alım yapılacak kadroların sıralaması şu şekilde; Alım Yapacak Kurumlar – Alım Yapılacak Meslek Grupları Resmi Gazete, İŞKUR, DPB ve kurumların kendi sitelerinden ilan ettikleri alımlar şu şekilde;

* Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu yayımladığı bir ilan ile memur pozisyonuna KPSS’siz personel alımı yapacağını duyurdu. 

* Mersin Üniversitesi tarafından ilan edilen KPSS’siz alımlardan en az lise mezunu adaylar arasından Canlı Model alımı yapılacağı açıklandı. 

* İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü tarafından alım yapılacağı açıklanan açık kadrolar Bilişim Personeli olarak duyuruldu. KPSS’siz alımlarda Proje Yöneticisi, Ağ Uzmanı, ) Yazılım Geliştirme Uzmanı (.NET), Sistem Uzmanı kadrolarına KPSS’siz alımları olacak. 

* İzmir Büyükşehir Belediye Birimi İŞKUR’da ilan ettiği alımlarında Spor Eğitmeni, Şoför, Otopark Görevlisi, Sınıf Annesi, Biyomühendis, Şehir Plancısı alımı yapacağını duyurdu. 

BAŞVURU ŞARTLARI

KPSS şartı olmadan yayımlanan memur personel ve işçi alımları için talep edilen genel başvuru koşulları şunlar; 

Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, Türk vatandaşı olmak, Kurumların talep ettiği öğrenim şartını sağlıyor olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Kurumların istediği sertifika ve evraklarına sahip olmak,  görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu olmamak, kurumlar tarafından belirlenen yaş şartını sağlamak. güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak, Adayların kadro için belirlenen eğitim seviyesinden ve bölümünden mezun olması gerekiyor. Talep ediliyorsa deneyim şartını sağlamak. 

KAMU İLANLARININ TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN