Kamu Personelleri

Kültür Bakanlığı'na 600 Personel Alınacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığında istihdam edilmek üzere 600 kişilik yeni kadro açılacağının müjdesini verdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığında istihdam edilmek üzere 600 kişilik yeni kadro açılacağının müjdesini veren Davutoğlu, bunların 200’ünün kütüphaneci, 100’ünün sanat tarihçisi, 100’ünün arkeolog olacağını bildirdi. Davutoğlu, kültür varlıklarının restorasyonu ile şehirlerin yeniden ihyası için görevlendirilmek üzere mimar, mühendis, şehir plancısı ve kağıt restoratöründen oluşan 200 kişinin de bu kapsamda istihdam edileceğini kaydetti.
Bin 200 genç geçici istihdam edilecek

Gençlere yönelik kültür ve turizm alanında iş alışkanlıklarını geliştirmeye dönük olarak bin 200 genci 6 aylık süreyle geçici olarak istihdam edeceklerini bildiren Başbakan Davutoğlu, bu gençlerin 730’unun ören yerlerinde, 470’nin de havalanlarında turizm faaliyetlerine destek olacaklarını söyledi.

Personel Alım Takvimi kısa süre içinde Kültür Bakanı Mahir ÜNAL tarafından açıklanacaktır. Kamupersoneli.net olarak burada yaptığımız haberde Kültür Bakanlığı, Atamaları KPSS 2016/4 Tercihlerine Yetiştirir Mi? diye sormuştuk. Bu sorunun cevabı kısa süre içinde belli olacaktır. 

Bir Yorum

  1. 2016 puanı ile olacak inşAllah. 2014 puani ile alin yapildi zaten. Adil olan da budur.

  2. ADİL OLAN 2 YILDIR ATAMA BEKLEYEN ARKEOLOGLARIN 2014 PUANIYLA ATANMASIDIR. TAKVİMİN BİR AN ÖNCE AÇIKLANMASI GEREKİR. YÜZLERCE İNSAN BU SORUNUN CEVABINI BEKLİYOR.

  3. Adil olan 2014 puanı ile atama yapılmasıdır. ;)

  4. 2014 puanıyla alım yapılan arkadaşlar sözleşmeli alındılar eğer bu alımlar kadrolu olursa zaten sözleşmeli 100 arkadaş kadro için tekrar başvuracaktır. İnşAllah 2016 kpss ile pakedenler atanır

  5. BİR ÇOĞUNUZUN YORUMU SADECE KENDİNİ DÜŞÜNEN ZEUSUN HAİN EVLATLARINA BENZİYOR. ASIL ADİL OLAN GEÇMİŞTEN BUGÜNE KADAR TEK TÜK ARKEOLOG ALIMI YAPILAN VE HALEN DE AZ ATAMASI OLAN DEĞER VERİLMEYEN BİR MESLEK GRUBUNDAYIZ. SON İKİ YILDIR KADROLU ARKEOLOG ALIMI OLMADI DAHA GEÇEN YIL 55 TANE SADECE SÖZLEŞMELİ ALIM OLDU KALMIŞ ONUN HESABINI YAPIYORSUNUZ. ARKEOLOGLAR İÇİN EN ADİL OLAN ATAMA HER YIL ALIMIN OLMASINDAN YANAYIM. BİZİ BÖYLE SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR BİZ DE MAL GİBİ 100 TANE ALIMIN 2014 PUANIYLA OLSUN YOK 2016 PUANIYLA OLSUN DİYORUZ.YANİ BUNCA ÖNEMSENMEYEN BÖLÜMÜ 100 TANE KADRO AÇTI DİYE Mİ SUSACAKSINIZ. O ZAMAN BÖYLE DEVAM EDİNN KİM SİZİN SESİNİZİ BÖYLE DUYACAK ORASINI BİLEMEM AMA ÖĞRETMENLER KADAR SESİMİZİ DUYURSAYDIK BELKİ HER YIL BİZİM DE 500 LER, BİNLER ..VS GİBİ ATAMA GÖRÜRDÜK. UYANIN MESLEKTAŞLARIM UYANINN..

  6. Kültür paketinin açıklanması ile alınacağı söylenen 600 sözleşmeli personel adına bu alımın bir an önce detaylarının açıklanmasını alımların 2014 KPSS puanları ile yapılmasını ve sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu yazıyı 600 kişi adına oluşturduğunuz grup aracılığı ile size iletiyorum.Malum 2016 sınavı yakında puanlarımızın yanmasını istemiyoruz.ilk 100 E giren ancak daha hiç tercih yapma fırsatı bile bulamayan arkadaşlarımız var.Bu kadrolara daha sınava dahi girmemiş arkadaşlarımızın söz sahibi olması bizi aşırı üzmüş ve yıpratmıştır.Bu konuda sesimizin daha gür çıkmasını sağlayacağınıza tüm 600 personel adayı adına eminim.Bu konuda her zaman olduğu gibi hassas davranacağınızı umut eder saygılarımı

  7. Kamu personeli yardımcı olun bir haber daha yapın ilana çıksınlar

  8. Atamalar Mayıs ayı içerisinde KPSS 2014 puanı ile yapılmalıdır.

  9. 2014 le atanan atandı daha ne ıstıyosnz ya 2016 puanıyla olsn hak bu ya hak calısanlar napsn

  10. atandım ama bu alım kadrolu olursa tekrar başvuracağım..valla o puanı almak için bende az çalışmadım.

  11. 2014'ten kalma horozlar hala neyin kafasını yaşıyosunuz geçen sene 270 kişi 2014'te girenlerden alınmadımı