Kamu Personelleri

KYK, Sosyal Çalışmacı ve Psikolog Sayısını Arttıracak

Kredi Yurtlar Kurumu’nun 2017 yılı personel planlaması da belli oldu. Psikososyal servisler için sosyal çalışmacı ve psikolog sayısının arttırılacağı ifade edilirken 31 Aralık 2016 tarihli kurumda çalışan personel sayısı da açıklandı.

9513 Personel Çalışıyor

Kurumda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur, 4857 sayılı İş Kanunu’na tabi işçi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli personel istihdam edilmektedir. Kurum hizmetleri; merkez, bölge müdürlükleri ve yurt müdürlüklerinde istihdam edilen 7.250 adet 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur,  2226 adet sözleşmeli ve 37 adet işçi personel olmak üzere toplam 9.513 personel ile yerine getirmektedir.

23 Bin 308 Taşeron Personel Var

Kurum yurtlarında barınan öğrencilerin güvenliklerinin en iyi şekilde sağlanması ve temiz bir ortamda barınmaları için özel güvenlik, temizlik ve teknisyen yardımcısı ile diğer personelin istihdam edilmesi hizmet alımı yolu ile yerine getirilmektedir. Bu kapsamda 10.135 temizlik, 9.134 özel güvenlik, 3.289 iklimlendirme, 419 teknisyen yardımcısı, 280 çamaşır ve 51 diğer görevlerde olmak üzere 23.308 kişi çalıştırılmaktadır.

Sosyal Çalışmacı ve Psikolog Sayısı Artacak

Yurtlarımızda barınan öğrencilere hizmet veren psikososyal servislerde görev yapan psikolog ve sosyal çalışmacı unvanlı personel istihdamının arttırılması çalışmaları yürütülecektir. Kurumumuzda çalışan psikolog ve sosyal çalışmacı sayısı 2017 yılında bir önceki yıla göre % 5 artırılacaktır.

Psikolog ve sosyal çalışmacılar, öğrencilerin ders çalışamama, sınav kaygısı ve başarılı olamama korkusu, gelecek kaygısı, uyum, arkadaşlık ilişkileri, kişilerarası iletişim, ailevi, ekonomik vb. sorunları ile bu sorunların yarattığı kişisel psikolojik sorunlarına yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Ayrıca, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, kişisel motivasyonlarının ve özgüvenlerinin artırılması, toplumdaki diğer bireylerle sosyal iletişimlerinin geliştirilmesine yardımcı olmaktadır. Koruyucu ve önleyici ruh sağlığı açısından gerekli olan bu meslek elemanlarının, mümkün olduğunca çok sayıda yurdumuzda görev alması önem arz etmektedir.

KAMUPERSONELİ.NET NOTU: Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına 2017 yılı için bütçe sınırlaması olmaksızın naklen personel alımları yapılabilecektir. Bunun için kurumun 2017 yılında ilk atamayla personel alması beklenmiyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum