Kamu Personelleri

Maaş Bordrosunda Görünen Miktar Banka Hesabına Neden Farklı Yatırılır?

E- bordro üzerinde görünen maaş miktarının ilgililerin banka hesaplarına farklı olarak yatırıldığı ifade ediliyor.

Zaman, zaman yaşanan bu soruna yönelik olarak kamu kurumlarında ve kuruluşlarında görevli olanların şikâyetleri artıyor.

Peki maaş farkı neden kaynaklanıyor? İşte detaylar.

Maaşların eksik ödenmesine yönelik olarak bulunan detaylara göre kamu personelleri için e- Devlet aracılığıyla e- bordrolara erişim imkânı sağlanıyor.

Maaş haricinde ek ders, fazla çalışma süreleri ve döner sermaye gelirleri bulunuyor ise bordronun sonunda ayrıca eklenmiş olarak görüntülenebilir.

Ayrıca ödeme zamanları aylıklara yönelik olarak her aybaşında peşin şekilde ödenmesi gerekiyor.

Bu konuda belirtilen hüküm ise Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşmesi içerisinde mevcuttur.

Ancak meydana gelen ödenek yokluğu yaşanması ve gecikmelere maruz kalınma durumu gerçekleştiriliyor ise, birden fazla aynı durum devam etmesi durumunda bağlı olduğunuz kurum ile görüşebilirsiniz.

Görüşmeniz durumunda yine konu hakkında çözüm meydana gelmez ise bu konunun hızlı biçimde işleyişi konusunda talepte bulunuyorsanız CİMER ile direk olarak bağlantı yapabilirsiniz.

E- BORDRO SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

E- bordro sorgulama işlemi ise şu şekilde yapılır;

“www.turkiye.gov.tr” web adresi üzerinden “Sisteme giriş” kısmına tıklayınız

Karşınıza çıkan pencerede e-Devlet Şifresi, e-İmza, Mobil İmza, T.C. Kimlik Kartı veya İnternet Bankacılığı seçeneklerinden herhangi birini kullanarak sisteme girişinizi tamamlayabilirsiniz.

Daha sonra sisteme girişin tamamlanmasıyla beraber yukarıda yer alan arama bölümlerinden yararlanmak istediğiniz bir hizmet adını yazmanız gerekecek.

E-bordro yazmanız sayesinde hizmet adı karşınızda açılan pencerede yer alacaktır.

Daha sonra ise Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçmeniz gerekiyor.