Kamu Personelleri

Maliye, 2017’de 250 Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı Alacak

Maliye Bakanlığı, mali hizmetler uzman yardımcısı alımlarıyla ilgili bilgi verdi. Bakanlık 2015 yılında 331 mali hizmetler uzman yardımcısı ataması yaparken 2016 yılında da 241 uzman yardımcısı atamıştı.

Bakanlık 2017 yılında da 250 mali hizmetler uzman yardımcısı almayı planlıyor.

Maliye Bakanlığı, boş mali hizmetler uzman yardımcısı kadrolarına ilişkin idarelerden toplanan talepler doğrultusunda özel yarışma sınavı yapacak ve idarelerin uygun kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapılacaktır. Kamu idarelerine atanan mali hizmetler uzman yardımcılarına 120 saatten az olmamak üzere mesleki eğitim verilecektir.

Kariyer uzman sayısının merkez ve taşra teşkilâtında artırılmasına yönelik olarak 2 adet sınav yapılacaktır. Bakanlık, insan kaynaklarını geliştirmek suretiyle kurumsal kapasitenin www.kamupersoneli.net artırılmasına ilişkin olarak Bakanlık merkez teşkilâtında maliye uzmanı, taşra teşkilâtında defterdarlık uzmanı çalıştırmak için kariyer uzmanlık giriş sınavları yapılacaktır.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Arkadaslar CBS dersi bitirme sinav sorularina nerden ulasabilirim telafiye girecem lutfen yardimci olurmusunuz

  2. maliye nedense yanlızca 4 yılık alımlar yapıyor o zaman neden ön lisans maliye ön lisans okuları açıyor gercekten her şeyin tadı kaçtı kiki gençlerin hayaleri ile oynuyorsa çok zor durumda kalır inşalah anlayana

  3. bütün iibf mezunları guy, mhuy .. sınavlarını bekliyor ? Ama bir açıklama yapılmıyor …Kadrolarımız diğer fakülte mezunları ile her yerde işgal altında !!! Bu kadar 4 yıllık mezun var iken neden bir açıklama yapılmayıp bu gençler istihdam edilmiyor!!! zira özel sektördeki iibf mezunlarının durumu içler acısı …