Kamu Personelleri

Maliye Bakanı :"Kamu Personel Reformu Yakın Zamanda Gündemimizde Olacak"

İstanbul Finans Zirvesi açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Maliye Bakanı Naci Ağbal, hükümetin yaptığı düzenlemeler ve devam eden çalışmalar hakkında önemli değerlendirmelerde bulunurken, bir süredir kamu personeline yönelik yapılacak düzenlemelerinde sinyalini verdi. Maliye Bakanı Performans Sistemi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.  

Maliye Bakanı : “Öncelikli gündemlerimizden bir tanesi, Uluslararası İşgücü ile ilgili önemli bir düzenleme yaptık. Nitelikli insan kaynağının ülkemize kazandırılması anlamında yakın dönemde önemli düzenlemeler yaptık. Türkiye’de iş yeri kuruluşlarını kolaylaştırdık. Özellikle Ar-Ge ve İnavasyon konusunda yeni vergisel teşvikleri getirdik.  Gündemdeki temel reformlarımız demokrasi ve adalet. Hukuk Reformu !  Türkiye’de AK Parti hükümetinin birinci sıradaki hedefi demokrasinin güçlendirilmesi, hukuk devletinin güçlendirimesi olmuştur. Bugüne kadar, yürüttüğümüz reform çalışmalarını devam ettireceğiz. Eğitim reformu önemli bir reform alanı , inşallah bu alanda önemli düzenlemeler yapacağız.  Kamu maliyesi alanında önemli düzenlemelerimiz var, gelir vergisi kanunu şu anda mecliste. Harcama reformunu önemsiyoruz.

PERFORMANS ODAKLI BÜTÇELEME 

Kamu harcamalarında sağladığımız tasarrufu daha da arttıracağız. Performans odaklı bütçeleme sistemine geçeceğiz. Kamu personel reformu kısa vadede gündemimizde yer alacak konulardan birisi olacak.