Kamu Personelleri

Mecliste KHK Gerilimi ( Maliye Bakanı ve CHP Grup Başkanvekili Tartıştı!)

 TBMM Genel Kurulu’nda, 674 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin görüşmelerinde Maliye Bakanı Naci Ağbal ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasında tartışma yaşandı. 

“Temel kanun” olarak görüşülen KHK üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Mardin’in  Derik ilçesinde  Kaymakamlık makamının masasının altında bomba patlamasının güvenlik zaafiyetini gösterdiğini ancak Ankara’da Cumhurbaşkanı ve Başbakan kormalarının Anıtkabir’de terör estirdiğini, insanların Anıtkabir’e ulaşmasının önünün kesildiğini savundu. 

“Bugün daha vahim bir durum yaşandı. Ya Anıtkabir girişinde görev yapan emniyet güçleri FETÖ mensuplarıdır ya da Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı korumaları bir siyasi partinin silahlı kuvvetleri gibi hareket etmişlerdir.” diyen Altay, TBMM Başkanı’na seslenerek, milletvekillerine yönelik davranışlar nedeniyle göreve davet ettiğini söyledi. 

Altay, bir milletvekilinin “hükümet burada” demesi üzerine, “Hükümet ile işimiz yok. Ortada bir Cumhurbaşkanı, tek adam var. Bir de onun fen işleri müdürü Başbakan var. Ama ortada  onlardan daha çok eşkiyalık yapan, terör estiren, milletin vekillerine terbiyesizlik yapan güvenlik kuvvetleri var. Ben onlara Emniyet Genel Müdürlüğü mensubu demiyorum, AKP’in silahlı kuvvetleri…” ifadesini kullandı.

Bu sırada Komisyon sırasında oturan Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın, Altay’ın sözlerine  “çok ayıp” demesi üzerine tartışma çıktı. 

Altay’ın “Ayıp değil. Ayıp size. Söyleyeceklerimi bitireyim de çık özür dile.Yapılan terbiyesizlik…” demesine Ağbal, “Sizin yaptığınız terbiyesizlik.” karşılığını verdi.  Altay, Ağbal’a, “Sen terbiyesizsin.” dedi.

Birleşimi yöneten Başkanvekili Ahmet Aydın, “Sayın Altay, lütfen kaba ve yaralayıcı sözler kullanmayalım. Kaba ve yaralayıcı ifadelerden çekinin. Sayın Altay nezaketenizi biliyorum. İtham ve  hakaret etmeden eleştirinizi yapabilirsiniz.” diye uyarıda bulundu.

AK Parti milletvekillerinin tepki göstermesi üzerine Altay, “Bana yapılan sana yapılsa silah çekersin. Sayın Bakan haddini bil. Sen kimsin? Bakan olmuşsun ama adam olamamışsın.” diye konuştu.

Aydın, tartışmanın sürmesi üzerine, “Bu şekilde konuşmaya hiçbirinizin hakkı yok. Herkes  üslubunu takınmak zorunda. Üslubunuzu takının.” uyarısında bulundu.

Aydın, Ağbal ile Altay arasındaki tartışmanın sürmesi üzerine birleşime ara verdi. Tartışma, arada da sürdü.

-Ağbal ve Altay üzüntülerini ifade etti 

Aydın, birleşimi yeniden açtıktan sonra Altay ve Ağbal’a söz verdi.

Altay,  Ağbal ile aralarında, yakışık almayan ve Meclis’e yakışmayan bir diyalog geçtiğini belirterek, bunu tasvip etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. 

Ağbal da Altay’a teşekkür ederek,  görüşmelerde kimsenin tasvip etmediği görüşlerden dolayı üzgün olduğunu dile getirerek, Meclis çalışmalarında karşılıklı saygının esas olduğunu kaydetti. 

Aydın da TBMM İçtüzüğünü hatırlatarak, milletvekillerinin temiz dil kullanması ve konu dışına çıkılmamasını istedi. Aydın, “Gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

KAMUPERSONELİ.NET – AA