Kamu Personelleri

Memur-Sen'den Şehit ve Gazi Yakınları İçin Şahsa Bağlı Kadro Talebi

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve  Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, şehit ve gazi yakınlarının kamuda eğitim düzeylerine ilişkin kadrolara atanamadıkları için mağdur olduklarını ve bu mağduriyetin şahsa bağlı kadro uygulamasıyla giderilebileceğini açıkladı.

Tonbul, şehit ve gazi yakınlarının isteklerinin ve mağduriyetlerinin giderilmesi için hükümetin çalışmalar yaptığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuda hassas davranılması için sık sık uyarıda bulunduğuna değindi ve ekledi: “Milleti ve inandığı değerler uğruna canını ortaya koyan vatan evlatlarına karşı her zaman ahde vefa göstermeliyiz. Gazi ve şehit yakınlarının her zaman yanında olmak, onlara sahip çıkmak ve hakkettikleri uygun yaşam koşullarını sağlamak, devletin ve bizlerin öncelikli görevidir. Hükümetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki hassasiyeti en büyük dayanağımız.”

Tonbul, şehit ve gazi yakınlarının terörle mücadele kanunu kapsamında kamuda istihdamlarının  sağlandığını, 2016 Temmuz’a kadar şehit ve gazi yakınlarının eğitim düzeylerine bakılmadan atandıkları için hak kaybı yaşadıklarını, 2016 Temmuz’dan itibaren ise atamaların eğitim durumuna göre yapıldığını açıkladı.

Tonbul AA muhabirine yaptığı açıklamalarına şu ifadelerle son verdi: “Daha önce şehit ve gazi yakınlarının öğrenim durumuna bakılmaksızın atamaları gerçekleşiyordu. Kişinin mühendislik ya da öğretmenlik mezunu olması kamudaki statüsünün belirlenmesine etki etmiyordu. Bu şekilde atanan herkes düz memur sayılıyordu. Bu durumun önüne geçmek için 2016 Temmuz’da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile şahısların öğrenim durumları dikkate alındı, yani mühendislik mezunu birinin mühendis olarak atanması sağlandı. Ancak 2016 Temmuz’dan önce istihdam edilenler bu haktan yararlanamadı.

“3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılacak küçük bir değişiklik, bu mağduriyete son verecektir. Böylece 2016 Temmuz’dan önce ataması yapılan bu kişilerin okul durumlarına göre kadrosu tahsis edilecek. Bu kadro, bu şahsın kamuda kaldığı sürece devam edecek. Başka bir ifadeyle ‘şahsa bağlı kadro’ oluşturulacak.Emeklilik ya da istifa durumunda bu kadro da kapanacak. Böylece görev yaptığı kurumun kadro sayısında bir artma ve azalma olmayacak. Bu mağduriyetin giderilmesi için ivedilikle çalışmaların gerçekleştirilmesi amacıyla gerekli çalışmaları yaptık ve ilgili kurumlara gönderdik.”

KAMUPERSONELİ.NET

Bir Yorum

  1. Hani muharip gazilere hak.sanki muharip gazilerin hakları verildimi