Kamu Personelleri

Memurlar Seçimden Ne Bekliyor, Memurların Talep ve İyileştirme Beklentileri Neler?

24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlere sayılı günler kala tüm partiler seçim bildirgeleri ve duyurularını tamamladı. Yapılan açıklamalarda en çok dikkat çeken bölüm her zaman olduğu gibi memurlara seçim vaatleri oldu. Peki, memurlara yönelik olarak hangi parti neyi vadediyor, vaatler inandırıcı mı, oylarınızı etkileyecek mi?

Partiler tarafından açıklanan seçim bildirgeleri ve vaatler arasında en çok dikkat edilen konular ise memurlara seçim vaatleri oldu. Peki memurlara yönelik olarak hangi vaatlere yer verildi? İşte detaylar.

AK Parti Seçim Vaatleri 2018

Seçim beyannamesi en çok merak edilen partiler arasında yer alan iktidar partisi Ak Parti “Yaparsa Yine Ak Parti Yapar!” sloganı ile yola çıktı. Yayımlanan yeni vaatler arasında en fazla ilgiyi “Kamu istihdamında erişimin kolaylaştırılması ve bürokratik yükün azaltılması amacıyla Elektronik Kamu İstihdam Portalını (EKİP) kuracağız.” açıklaması gördü. Yeni memur alımları ve 3600 ek gösterge yine dikkat çeken vaatler arasında bulunuyor.

CHP Memura Seçim Vaadi 

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yayımlanan seçim bildirgesinde “Kamu personelinin işe alımlarında ve işte yükseltilmesinde liyakati esas alacağız. Tüm kamu çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştirecek, toplumumuzun en nitelikli kesimlerinin kamuda görev almasını sağlayacağız”  ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti Seçim Vaatleri 

İYİ Parti seçim vaatlerinde memurlara yönelik olarak devlet memurları kanunu ve devlet personel başkanlığı için yeni düzenlemelerde bulunacağını açıkladı. Devlet memuru işe alımı ve memurların terfi uygulamalarında liyakatı esas alacaklarını söyleyen Akşener “Kamu hizmetlerine atanma ve görevde yükselmelerde “kıdem, kariyer ve liyakat” ilkelerine uyulması hususunda, sıralı amirlere ciddi yasal sorumluluklar gereceğiz. Kamudaki en üst kademe yöneticilerinin siyasal iktidarla birlikte değişimi kuralını gereceğiz” vaatlerinde bulundu.

HDP Seçim Vaatleri 

Seçime katılacak olan bir diğer parti olan HDP seçim vaadi olarak memurlara yönelik olarak emeklilik yaşının düşürülmesi, tüm kamu çalışanlarına bin lira zam verilmesi, grev ve toplu toplu sözleşme haklarının genişletilmesi gibi oldukça dikkat çekici vaatlere yer veriyor.

MHP Seçim Vaatleri 

AK Parti ile ittifak kuran MHP ise  ”Personel rejiminin yeniden düzenlenerek kamu çalışanlarının statü, ücret ve unvan karmaşasının giderilmesini; eşit değerde işe eşit ücretin tesis edilmesini ve işe alma, ilerleme ve yükselmenin objektif kriterlere bağlanmasını esas alan bir düzenlemeyi gerekli görüyoruz”  açıklamasında bulundu.

Memurlar Seçimden Ne Bekliyor, Memurların Talep ve İyileştirme Beklentileri Neler?

-Emeklilere verilen bayram ikramiyesi hakkının devlet memurlarına da tanınması ve memurlara bayram ikramiyesi için senelik 2 bin lira ödeme yapılması talep ediliyor,

-3600 ek gösterge hakkının tüm memurlara tanınması ve yapılan ayrımcılığın ortadan kaldırılması isteniliyor,

-Memur kesimin taban maaşına zam uygulanması,

-Kamuda çalışan tüm sözleşmeli personele kadro açılması,

-657 sayılı devlet memurları kanunu için düzenlemelerin uygulanması ve bu zamanın koşullarının yeniden terpit edilmesi,

-Mühendis olarak görev alan devlet memurlarının haklarında iyileştirme yapılması,

-Öğretmen maaşlarının yoksulluk sınırının üstüne çekilmesi….

-Sizde yorum bölümünden kendi talep, görüş ve isteklerinizi yazabilir, konu hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilirsiniz…

Bir Yorum

  1. öncelikle bundan 2-3 yıl önce çıkartılan ve bütün kamu kurumlarında uygulanması gereken daire başkanlarına 3600 ek gösterge ucube gibi duruyor. önce belediyeler eklenmedi, sonra itiraz üzerine eklendi, bu sefer bağlı kuruluşlar eklenmedi, yine itiraz üzerine aynı belediyenin başka bir bağlı kuruluşu eklendi, başka bir kuruluşu eklenmedi. bu nasıl bir tezat bu nasıl bir adalet mekanizması ve teklifi veren milletvekili kendi fikri, aklı ve tecrübesi yok mi ki sora sora düzeltiyorlar. öncelikle 3600 ek gösterge emekli olan öğretmenlere de uyğulansın. ayrıca 3600 gösterge olması gereken ve 2017 yılında 3000 gösterge ile emekli edilen daire başkanlarının da emekli maaşlarının 3600 gösterge olarak düzeltilmesi gerekiyor. tüm memurlar da en az 3000 ek gösterge uygulansın. daha sonra kademe kademe yükseltilebilir. ayrıca ikramiye maaşa göre verilir. 1000 lira olarak değil de maaşa göre ikramiye verilmesi mantığı,akla uygundur.

  2. Biz memurları bu duruma düşüren ayrımcı bir tutum içerisinde olan memur sen bir şey istiyorsan herkes için işte ayrımcılık yapma %3 zamlarla biz memurları sefalete sürükledin yazıklar olsun hakkımı helal etmiyorum