Kamu Personelleri

Memurluğa Yeni Kriterler Getiriliyor

Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, kamudan birçok memur ihraç edildi. FETÖ bağlantısı tespit edilenler ihraç edildi ya da soruşturmaları devam etmek şartıyla açığa alındı.

FETÖ temizliğinden sonra kamuda bir de terör örgütüyle bağlantısı olan, terör örgütü propagandası yapan kişiler inceleme altına alındı.

Yaşanan olaylar neticesinde memurluğa da yeni bir düzen getirildi. Eskiden iş garantisi olan memurluğa daha esnek bir yapı kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. İşini aksatan memurların görevlerine, gerek duyulduğu zaman son verilebilecek. Personellere ilişkin düzenlemelerin içinde, personel dağılımları da yer alacak.

FETÖ ile alakalı kişilerin görevden alınmasından sonra, kamu kurumlarında işlerin aksamaması için yeni personel alımları yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı gibi birçok kurum personel alım ilanları yayınlıyor.

Düzenlemede, görevden alınan ya da açığa alınan kamu personelleri arasından FETÖ ile doğrudan bağlantısı olmayanların tespiti yapılarak mağduriyetleri de giderilecek. Bakan Müezzinoğlu bu konuda yaptığı açıklamada: “Örgütle hiçbir bağlantısı yok ama Bank Asya’dan konut kredisi kullanmış. Bu suçlu olması için bir neden değil. Ancak Bank Asya’daki maaşının üçte birini örgüte vermiş. Bu benzeri ayrıntılarda dikkate alınarak yeni kriterler belirlendi” ifadelerini kullandı.

Devlete atanan memurların iş garantisi konusuna da değinen Müezzinoğlu:  “Bakıyorsunuz yasa iş garantisi veriyor. Bakıyorsunuz bakanlığa, kuruma uğramayan onlarca müşavir var. Bankamatik memur diyoruz. Bakanlık, milletvekilleri gidiyor. Turizm müdürü bakıyorsunuz mahkeme kararıyla 6 defa geri aynı göreve geliyor. Bu işi nasıl yürüteceksiniz. Kamu personel rejimi değişmek zorunda” dedi.

Devlette yapılan FETÖ temizliğinin neredeyse sona erdiği açıklandı.

Kamupersoneli.net