Kamu Personelleri

MHP'den Mülakat Tepkisi :"5 Dakikada Yetenek Nasıl Ölçülür?"

 MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu, “Tam gün eğitim sistemine katılıyoruz. Çocuklar yeteneklerine göre eğitim almalı.” dedi.


TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topcu, Türkiye’de sürekli değişen modellerden dolayı oturmuş bir eğitim sisteminin olmadığını, öğretmenlerin mülakatla işe alınmalarının da büyük problemleri ortaya çıkardığını belirtti.

Mülakat sorularının basına yansıdığını kaydeden Topcu, “5 dakikada öğretmenin yeteneğini nasıl ölçeceksiniz? Bir sürü soru işaretini ortaya çıkartıyor.” diye konuştu.

Tam gün eğitim sistemine katıldıklarını, çocukların yeteneklerine göre, eğitim almaları gerektiğini vurgulayan Topcu, “Ancak akşam karar verip, sabah uygulamaya gidilmesi büyük hataları ortaya çıkarmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Eğitimin tam gün olmasının hem öğretmen sayısı hem de derslik ihtiyacı bakımından birtakım problemleri gündeme taşıdığını anlatan Topcu, şunları söyledi:

“Bunların çok planlı, programlı olması gerekir. Mutlaka bir yabancı dilin öğrenilmesi gerekiyor ama önce Türkçenin çok güzel öğrenilmesi lazım. Şu anda 5. sınıftan itibaren İngilizce eğitimi alınacak deniliyor ama içerik nasıl, müfredatı nedir, nasıl yöntem uygulanacak, bunları bilmiyoruz. Yıllardır okullarda İngilizce okuruz ama öğrenme gerçekleşmiyor. Kendimize ait bir eğitim sistemini oturtmamız gerekiyor. Amerika’yı tekrar keşfetmeye gerek yok. Bir sistemi önce küçük adımlarla, pilot bölgelerde başlatıp, genele yaymanın daha faydalı olacağı düşüncesindeyiz. 4+4+4 uygulamasında 66 aydan küçük çocuklar okula alındı ama aynı yıl tekrar uygulamadan vazgeçildi. Bundan dolayı şimdi 400 bine yakın okulu terk eden, eğitimle barışık olmayan bir gençlik geliyor. Dolayısıyla eğitim sisteminde değişikliklerin adım adım hesaplanması lazım. Gelin el birliği ile bu ülkenin eğitim sistemine taşları beraber koyalım.”

KAMUPERSONELİ.NET – AA