Kamu Personelleri

MHP'li Arzu Erdemden Kamuya Personel Alımlarında 35 Yaş Şartı Esnetilsin Talebi

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir konuşma yaptı. MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem açıklamalarında kamuya personel alımları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Arzu Erdem kamu personeli alımlarında adayların 35 yaş şartının esnetilmesini istediğini gündeme getirdi.

35 YAŞ MAĞDURİYETİNİ İLK BİZ DUYURDUK 

Bilindiği gibi kamupersoneli.net olarak ilk defa ve uzun zamandır kamu personeli alımlarında adayların 35 yaş şartından mağdur olduklarını ve esnetilmesi gerektiğine ilişkin haberler yaptık. Kamu kurum ve kuruluşlarına alınan her türlü personel için yüzde 80 veya 90 oranında 35 yaş şartı aranmaktadır. Ancak bu şarttan dolayı binlerce aday mağdur olmaktadır ve bu adaylar 35 yaş şartının esnetilmesini talep etmektedirler. 

Konu ile ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir konuşma yaptı. Arzu Erdem’in bu konuşmasının detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

KAMUYA PERSONEL ALIMINDA YAŞ ŞARTI ESNETİLSİN

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem açıklamalarında “İnfaz ve Koruma Memurlarının 4/B’li ve 4/C’li personellerin kadrolu bir işçi kadar hakları bulunmamaktadır. Bu konuda eşitli sağlanmalı, güvenlik hizmeti gören bu arkadaşlarımız genel hizmetler sınıfından güvenlik sınıfına geçmek istemekteler. Bu da haklı bir talep. Kamuya personel alımlarında 35 yaş şartının esnetilmesi yine milletimizin taleplerindendir. Neden? Uzun seneler atamaları yapılmayan insanlar bekledikleri için yaşları ilerlemiş olduğundan dolayı yaşın en azından 1 2 yaş esnetilmesi yönünde de bir haklı talepleri bulunmaktadır. 

İMAM HATİP MÜLAKATINA GİRENLER MAĞDUR

Mayıs ayında Diyanet İşleri Başkanlığının İmam – Hatip mülakatına girip sonra İŞKUR’a temizlik elemanı olarak alım yapılan 4 bin 995 kişi mağdur. Bu konuda gereken düzenlemeye ilişkin bir çalışma yapılması şarttır.”

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. 1-2 nedir ki düzenleme yapmaya değmez kaldıki düzenleme yapılıncaya kadar yaş yine 36-37 yi de geçer tamamen kaldırılmalı sınırlama olmamalı,hırsızlar soruları çala çala biz de kpss ye gire çıka yaş gitti,dolayısıyla yaş mağduriyetleri artt,çözüm şart oldu