Kamu Personelleri

Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına Atanan Reha Denemeç Kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Kararları bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kararlara göre Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına atanan Reha Denemeç kimdir? Konu ile ilgili olarak detaylar haberimizde… 

REHA DENEMEÇ KİMDİR?

20 Mayıs 1961’de Elazığ’da dünyaya gelen Reha Denemeç’in baba adı İlhami, anne adı Güler’dir. 

Bunun yanı sıra Reha Denemeç ekonomist ODTÜ Ekonomi Bölümünü bitirdi ve Yüksek lisansını ABD University of Delaware’de ekonomi alanında yaptı.

1986’da Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığında göreve başlayan Denemeç, 1987’den itibaren hazine, dış ticaret, planlama, özelleştirme ve kamu bankalarından sorumlu Devlet Bakanlığında önce Özel Kalem Müdürü ve sonra müşavir olarak çalıştı.

Daha sonra 1997 yılında DPT Müsteşarlığı Genel Sekreter Yardımcılığı ve Vekilliği görevlerine atanan Denemeç, TSE Teknik Kurulu ve Başak Sigorta Yönetim Kurulu Üyeliği ile Ataköy Otelcilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Küresel Hareket İçin Parlamenterler’de (PGA) Uluslararası Kurul Üyeliğinde de bulunan Denemeç, AK Parti Kurucu Üyesi oldu ve Genel Başkan Danışmanı olarak görev yaptı. Bunun yanı sıra 22 ve 23. Dönemde Ankara Milletvekili seçilen Denemeç çok iyi derecede İngilizce biliyor evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA