Kamu Personelleri

Milli Eğitim Bakanlığı 20 Bin Güvenlik Görevlisi Alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ikinci 100 günlük eylem programı kapsamında okullara 20 bin bekçi alımı yapılacağı belirtilmişti. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan üçlü protokol ile okulların çevresinde polislerin görevlendirilmesi ve okullara özel güvenlik görevlisi alımı için adım atılmıştı.

OKULLARA GÜVENLİK GÖREVLİSİ VERİYORUZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı Esnaf buluşması programında yaptığı konuşmada yakalanan uyuşturucu miktarını açıklarken uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan özverili çalışmayı da anlattı. Okullara güvenlik görevlisi veriyoruz diyerek hem ikinci 100 günlük eylem planına hem de üç bakanlık tarafından imzalanan üçlü protokole atıfta bulunan Bakan Soylu “polislerimize talimat verdik, okul etrafında uyuşturucu satıcısı tespit ederseniz ayağını kırın dedik” ifadelerini kullandı.

OKULLARIN ETRAFINDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

3 Bakanlık arasında eğitim dönemi protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında bakanlığa bağlı olan resmi okullarda 5 bin 329 polis, 1.506 jandarma ve 20 bin güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 26 bin 835 personelin görev yapacağına değinildi. Bahsi geçen protokol gereği, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okulların bakımı, temizliği, onarımına yönelik 60 bin kişilik güvenlik hizmetleri için ise 20 bin kişilik Toplum Yararına Programlar düzenlendi.

GÜVENLİ OKUL GÜVENLİK GELECEK PROJESİ

‘Güvenli Okul Güvenli Gelecek’ projesi kapsamında okullarda görevlendirilmek üzere yaklaşık 20 bin ‘güvenli eğitim koordinasyon görevlisi’nin işe alınacağının duyurulmasının ardından, meslek mensuplarından gelen istek doğrultusunda sertifika programlarına yoğun ilgi yaşandı.

Milli Eğitim, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ve İçişleri Bakanlığı tarafından imzalanan ‘Güvenli Okul Güvenli Gelecek’ projesi kapsamında okullarda görevlendirilmek üzere yaklaşık 20 bin ‘güvenli eğitim koordinasyon görevlisi’ işe alınacağı açıklanmıştı.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra okulların ara tatilden sonra yeniden açılmasıyla birlikte özellikle de güvenlik hizmetleri konusunda duyulan ihtiyaç yeniden gündeme geldi. Bu anlamda meslek mensuplarından gelen istek doğrultusunda yeni iş kolu için sertifika programlarına yoğun ilgi yaşandı.

Nişantaşı Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi de bu ihtiyaca yönelik ‘Güvenli Koordinasyon Görevlisi Sertifika Programı’nı açtığını duyurdu.

MEB’e bağlı okullarda güvenlik görevlisi olarak çalışan ve çalışmak isteyenlerin daha tercih ettiği 120 saatlik eğitim programı hakkında bilgilendirmede bulunan program koordinatörü Ahmet Yıldızdoğan, “Eğitimler katılımcıların yoğun isteği nedeniyle uzaktan eğitim ile gerçekleştiriliyor. Çocuk psikolojisinden, protokol kurallarına kadar meslek mensuplarının ihtiyaç duyduğu tüm alan ve konuları kapsayan çok geniş bir program hazırladık. Meslek mensuplarının yoğun istek nedeniyle, ülkemizin her noktasından ve zaman farkı gözetmeksizin ulaşabilmeleri için de programımızı internet destekli planladık. Alanında en yetkin eğitmenlerce hazırlanılan programı başarı ile tamamlamaları halinde katılımcılarımıza üniversitemizin sertifikasını veriyoruz. Bu alanı kendine meslek olarak gören herkesin katılmasını öneriyoruz. Daha önceki dönemlerden farklı olarak halen mesleğine devam eden polis ve jandarmadan da katılım oluyor. Mesleğini icra eden güvenlik görevlilerimizin mağduriyet yaşamamaları için uzaktan eğitim formatında planladık” diye açıklamada bulundu.

Bir Yorum

  1. Yaş sınırını kaldırın 35 yaş yapmayın vatandaşlar ise girsin

  2. Surekli isci kadorsunda olan guvenlikler bu okullR tahin isteye bileceklermi

  3. Devlet bu kadar önemli bir proje için çalıştıracağı ve sorumluluk yükleyeceği güvenlik personelinin sosyal hakları konusunda ne düşünüyor. Ben söyleyeyim ; asgari ücret, 0 yemek parası, 0 yol parası, yılın 8 ayı iş 4 ay iş yok yani işsizsin maaş yok. Öbür eğitim öğretim döneminde çalışıp çalışamayacağın belli değil. Sonra diyeceklerki biz okulları güvenlikli hale getirdik.

  4. Okullarda Ö.G.G lilerini her nöbetlerde 2 şer li kişi halinde olmaları gerekir tek kişi yetersiz.bir nöbet bir devriye şeklinde.

  5. Alımlar ne zaman Acaba ise çok ihtiyacım var benim

  6. Peki Milli Eğitim Bakanlığı engelli personel alımı yapacak mı ? Bir bilgi verirseniz sevinirim…

  7. Neden işkor çalışanları da sürekli olmuyor olsa ne olacak tam kendini düzeltecek diyoruz burda çıkış bu ne yani onlarda 4c geclelwr daha iyi olacak

  8. Ben bir güvenlik görevlisi olarak bu uygulamayı olursa çok güzel olur özellikle kenar mahallelerde hep sivil polisler olsa daha iyi olur herhangi bir olay olması neticesinde hemen müdahale ederler ve gerekeni yaparlar

  9. Şuan zaten çalışıyoruz okulda özel güvenlik olarak TYP kapsamında ama alım yapacaklarına çalışmakta olan güvenliğe SÜREKLILİK veya daimi yapsalar daha iyi degilmi

  10. Aynen 35 yaş sınırı olmasın lütfen 35 üstü çook güvenlik var iş bulamıyor

  11. Okulda güvenliğim kadrodan umudumu kestim bu alım duyurusundan sonra tüp olarak devam eder bu sistem

  12. ne zaman alacaklar güvenlikgörevlisi isi yok uctane cocugumuz var sıkıntıli gunler yasiyoruz yardimciol bize

  13. alımlar ne zaman yapılacak nereye başvuru yapılıyor

  14. süleyman soylu açıklamasıyla herkes çok sevindi öncelikle millî eğitimde çalışan özel güvenlikler kadro gelmesine cok sevindik asgari ucret sıkıntı degil yeterki kadrolu olalim yaşam sıkıntısı olmasın ben 43 yaşındayım iki senedir iskurdan ozel guvenlikteyim zaten çalışıyorum mardin midyattan yazıyorum gereginin yapilmasini arz ederim

  15. Tabiki herzamanki gibi akp liler tarafindan verilen listedeki adamlar alinacak. Kimse aksini idda etmesin. Edemezde zaten

  16. Ne zaman alım bilgi verirseniz memnun kalırım

  17. lütfen daimi özel guvenlıkcı alınsın okullara neden univesitelerde
    özel guvenlık daimi varda ilk ögretım ve lise okullarda yok bence ünv okullarından sa ilk okul ve liselere daimi özel güvenlık alınması daha mantıklı.

  18. Bu alımlar çok güzel olur hem bizler hem Öğrencilerimizin güvenliği için

  19. Mart ayını da çıktık Nisandayız alımlar nezaman alsınlar artık