Kamu Personelleri

MİT Yüksek Maaşla Kamu Personeli Alımı

NOT: BU İLAN DEĞİLDİR SADECE PERSONEL AÇIKLARI OLMASI DURUMUNDA BAŞVURULARA GÖRE ADAYLARA ÇAĞRILAR YAPILMAKTADIR

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) web adresi üzerinden paylaşılan detayları okurlarımızla paylaşıyoruz.

Buna göre MİT kadro eksiği oluşması durumunda veya personel ihtiyacı talepleri kapsamında yapılan başvurular arasında personel alımları yapıyor.

İşte detayları kamupersoneli.net olarak paylaşıyoruz.

MİT ÜÇ  ANA KADRODA BAŞVURULARI ALIYOR

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) web adresi üzerinden açıklanan detaylara göre üç ana kadro için başvuruları alıyor.

Bunlar ise; “İstihbarat uzmanı ile Arapça dil uzmnanı ve Bilim ve Teknoloji uzmanı” olarak açıklandı.

ARAPÇA DİL UZMANI BAŞVURU ŞARTLARI

Arapça dil uzmanı olarak başvuru yapacak adayların ise;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra 35 yaşını doldurmamış olan adayların başvuruları alınacak ve söz konusu başvurularda en az lise mezunu adaylarında başvuruları alınabiliyor.

Yabancı dil şartı olarak ise; “Sınav sonuçları son beş yıla ait olmak üzere Arapça dilinde YDS/KPDS’de 60 veya üzeri puan almış olmak.

Arapça konuşulan ülkelerde en az 1 yıl bulunmuş olmak ve Arapça dilinde okuduğunu ve dinlediğini anlama, yazma ve konuşma becerilerine iyi derecede sahip olmak.

Üniversitelerin Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği veya Arapça Mütercim-Tercümanlık lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak veya 3 ay içinde mezun olabilecek durumda bulunmak ve Arapça dilinde okuduğunu ve dinlediğini anlama, yazma ve konuşma becerilerine iyi derecede sahip olmak” olarak detaylar açıklandı.

MİT Başkanlığı mensubu olmaya engel bir hali bulunmamak ise son şart olarak talep edildi. (Bu hususta MİT Başkanlığı’nın mevzuatı ve takdiri esastır)

BİLİM VE TEKNOLOJİ UZMANI KADRO DETAYI

Bilim ve teknoloji uzmanı olarak ise adayların alınacağı kadrolar şu şekilde açıklandı;

Sinyal Analiz ve Uygulamaları Uzmanı, Mobil Uygulama Geliştirme Uzmanı, Uydu Haberleşme Uzmanı, Ağ Yönetim Uzmanı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı, Sistem Yönetim Uzmanı, Görüntü Analiz Uzmanı, Veri Tabanı Yönetim Uzmanı, Görüntü-Ses İşleme Uzmanı.

Bilişim Güvenliği ve İnternet Teknolojileri Uzmanı, Haberleşme Sistemleri Uzmanı, Veri Madenciliği Uzmanı, Yazılım Uzmanı, Sistem Analizi Uzmanı, Haberleşme Yazılımları Geliştirme Uzmanı        Mekanik Sistem Tasarım Uzmanı ve Donanım Geliştirme Uzmanı olarak açıklandı.

İSTİHBARAT UZMANI BAŞVURU DETAYLARI

İstihbarat Uzmanı olmak için gereken şartlar şu şekilde;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ana şart olarak açıklandı ve adayların 35 yaşını doldurmamış olması zorunlu.

Bunun yanı sıra başvuru yapacak adayların üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren lisans programlarının herhangi birinden mezun olması veya 3 ay içinde mezun olabilecek durumda bulunması gerekiyor. (yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır),

Ayrıca yabancı dil olarak ise; “Sınav sonuçları son 5 yıla ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinin birinden; YDS/KPDS/ÜDS’de 80 veya üzeri puan almak ya da KPSS’nin yabancı dil bölümünde en az 48 soruyu doğru cevaplamak ya da YDS/KPDS/ÜDS’de 80 veya üzeri puana eş değerliği ÖSYM tarafından kabul edilen sınav sonucuna sahip olmak.

Sınav sonuçları son 5 yıla ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca dışında kalan ve YDS/KPDS kapsamında bulunan dillerin birinden 70 veya üzeri puan almak ya da YDS/KPDS’de 70 veya üzeri puana eş değerliği ÖSYM tarafından kabul edilen sınav sonucuna sahip olmak” olarak açıklandı.

Bunun haricinde adayların bulunduğu yabancı ülkelerin resmi dilinde en az 3 öğretim yılı olmak üzere ilköğretim, ortaöğretim veya yükseköğretim kurumlarında örgün eğitim görmüş olmaları zorunlu.

MİT Başkanlığı mensubu olmaya engel bir hali bulunmamak ise son şart olarak talep edildi. (Bu hususta MİT Başkanlığı’nın mevzuatı ve takdiri esastır). 

Bu kadrolar için talep edilen başvuru şartlarını ise MİT web adresi üzerinden bulabileceksiniz.

NOT: BU İLAN DEĞİLDİR SADECE PERSONEL AÇIKLARI OLMASI DURUMUNDA BAŞVURULARA GÖRE ADAYLARA ÇAĞRILAR YAPILMAKTADIR

Bir Yorum

  1. 18ay önce 1Ekim 2017yılında başvurumuzu yaptık fakat hiç ses çıkmadı olumlu yada olumsuz insanların umudunu tüketmeyin lütfen istemiş olduğunuz kriterlerin hepsi mevcut olup değerlendirme yapmadınız