Kamu Personelleri

MSB 135 Sivil Memur Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde alınacak 135 sivil memur için başvurular 30 Aralık 2016- 6 Şubat 2017 tarihleri arasında alındı. Başvuru sonuçları ise 18 Şubat 2017’de açıklandı.

Başvuru sonuçlarına göre sınava girmeye hak kazanan adayların beklediği sınav tarihleri de nihayet açıklandı. Mülakat sınavları Ankara’da yapılacak. MSB’nin konuya ilişkin duyurusu şöyle:

” 1. Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet komutanlıklarında istihdam edilmek üzere 2016 yılı açıktan sivil memur temini başvuruları tamamlanmıştır.

2. Belge göndermesi istenen adayların başvuru sonuçları, sınav merkezleri ile tarih ve saatleri sorgulama sayfasında yayımlanmıştır. Uygulama sınavı olan unvanlar için kontenjanın 20 katı, doğrudan mülakat yapılacak unvanlar için ise 6 katı aday sınava çağırılmıştır.

3. Her unvan için mülakat “MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA” adresinde, uygulamalı sınavlar ise sorgulama sayfasında yayımlanan sınav merkezlerinde icra edilecektir.

4. Tüm sınavlar saat 9.00’da başlayacaktır. Adaylar sorgulama sayfasında kendisi için belirtilen tarihte saat 8.30’da sınav merkezlerinde hazır bulunacaklardır. Belirtilen tarihte sınav merkezlerinde bulunmayan adaylar sınav haklarını kaybedeceklerdir.

5. Uygulama sınavında başarılı olan adaylar sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere mülakata çağrılacaktır. Kadro sayısının en fazla 6 (altı) katı kadar aday mülakat sınavına alınacaktır.

6. Uygulamalı sınav, adayın başvurduğu unvan ile ilgili bilgi, beceri ve yeterliliğini ölçen bir sınavdır. Uygulamalı sınav icra edilecek unvanlar ve sınavların kapsamı başvuru kılavuzunda belirtilmiştir.

7. Uygulamalı sınavlar, sınav merkezi kapasitesi ve aday yoğunluğuna göre geç vakte kadar sürebilecektir. Gerektiğinde bir sonraki güne ertelenebilecektir.

8. Adayların başvurdukları unvanlara yönelik il/ilçe tercihleri mülakat sınavı öncesinde dilekçeyle alınacaktır.

9. Seçim aşaması sınavları (uygulamalı sınav, mülakat) sonucunda başarılı olan adaylar, sonuç puanına göre sıralanacak, sonuç puanı en yüksek olan adaydan başlamak süretiyle tercihlerine asil olarak yerleştirilecektir. Asil kadroların tamamlanmasını müteakip kalan adaylar yine sonuç puanına göre yedek olarak sıralanacaktır. Asil kadrolarda boş kalan unvanlar; puanı en yüksek olan ve o unvanı tercih eden yedek adaydan başlamak üzere tamamlanacaktır.

Sınav sonuçları (asil ve yedek adayların ilan edilmesi) www.msb.gov.tr adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır.

Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta ile sınav merkezi, tarih ve saati tebliğ edilmeyecektir.

Sınavlara katılmak için yola çıkmadan önce bu duyuru ile sınav merkez ve tarihini bir kez daha kontrol ediniz.”