Kamu Personelleri

MSB KKK JÖH JÖAK JOPER 40 Bin 180 Kamu Personeli Alımı Yapılıyor

Jandarma Genel Komutanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde askeri personel alımı başvuruları alınıyor. Konu ile ilgili olarak JÖAK, JÖPER, JÖH, Jandarma Komando ve Sözleşmeli Er alımı yapılıyor.

ASKERİ PERSONEL ALIMI YAPILIYOR

Bilindiği gibi JÖAK timleri terörle mücadele, sualtı operasyonları, rehine kurtarma, hücre evi baskını, yaşanacak doğal afetlerde hayat kurtarma ve isyan kontrolü gibi görevler yaparlar. Bunun yanı sıra JOPER timleri ise JÖAK’ın bünyesinde bulunan bir timdir. JOPER timleri de HÖAK timleri ile hemen hemen ayrı görevi yaparlar.

Bunun yanı sıra yapılan açıklamalar kapsamında bu yıl Jandarma Genel Komutanlığı toplam 27 bşn 180 personel alımı yapacak. Söz konusu alımlar ise kadın ve erkek adaylar arasından yapılacak. Ancak askeri perosnel alımları için adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 13 bin sözleşmeli er alımı için başvurular alınıyor. Sözleşmeli er için adayların en az ilkokul mezunu olmaları gerekmektedir. Başvuru yapacak olan adayların askerliğini yapmış olanlarda 25 yaşını bitirmemiş askerliğini yapmamış olanların ise 20 yaşından gün alması 25 yaşından büyük olmaması gerektiği ifade edildi.

Söz konusu ilanların detaylarına ulaşmak isteyen adaylar aşağıdaki ilanlara tıklayarak görüntüleyebilirler. 

Bir Yorum

  1. cocuk gelimi okuyan genclerimiz silah tutamazmi butun bolumler var bi tek o bolum yok