Kamu Personelleri

Naci Ağbal: "İhtiyaç Ne Kadar Olursa O Kadar Memur Alımı Yapılacak"

Açık Oluşmayacak İhtiyaç Kadar Memur Alımı Yapılacak

Kamu kurum ve kuruluşlarında 70 bin civarında personele görevden el çektirilirken, hükümetin personel alımı stratejiside belli olmaya başladı. OHAL sonrasında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile bütçe kısıntısının ortadan kaldırıldığını daha önceki haberlerimizde belirtmiştik.

Yine önceki haberlerimizde kamuda oluşan açığın personel alımları ile kapatılacağını ve bunun için hükümetin yetkili olduğunu dile getirmiştik. Maliye Bakanı Sn. Naci Ağbal konu hakkında: “Kurumsal bazda alınacak personel sayısını belirleme konusunda Bakanlar Kurulu’na yetki verildi. Bunlar kendi başlarına hareket etmesin diye.

Bazen bakıyorsun, gereksiz yere personel doldurulmuş zaten oraya. Başbakanlık bütün kamu kurumlarından bilgileri toplayacak, ne kadar personel çıkarıldı, ne kadar almak istiyorlar, o listeler oluşturulup, Bakanlar Kurulu kararının arkasına ekleyeceğiz onu ve o personeli alacağız” dedi.  

Kamu istihdamında önceliğin öğretmenler olduğunu dile getiren Ağbal : “Prensip olarak öğretmenlerle ilgili zaten ihtiyacımız var. Ne kadar öğretmen çıkarılmışsa aynı sayıda öğretmeni süratle alacağız”.  dedi.

Bilindiği gibi kamupersoneli.net olarak FETÖ soruşturmalarının başladığı günden itibaren kamudaki FETÖ temizliği bittiği anda personel istihdamının yoğunlaşacağını ve gerekirse KHK ile bunların önünün açılacağını dile getirmiştik. Maliye Bakanı kamuda herhangi bir aksama olmayacağını, kurum ve kuruluşlardan çıkarılan kritik personelin yerinin doldurulacağını, ihtiyaç dışı personel alımı yerine kararında alımların yapılacağını dile getirdi. 

Gelişmelerden haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin. Personel alımlarından anında haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in mobil uygulamalarını indirmeyi unutmayın.

Kamupersoneli.net | Ankara