Kamu Personelleri

Naklen Atamalarda Bütçe Sınırlaması Olmamalıdır ! ( Tüm Atamalarla Birlikte 60 Bin Personel Alımı Olacak )

 Naklen Atamalarda Bütçe Sınırlaması Olmamalıdır

2017 yılı bütçesine göre 4 bin öğretim elemanı ve 5 bin memur kadrosu olmak üzere toplamda sadece 9 bin atama izni yer almaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarına sadece 5 bin kadro dağıtımı yapılacak olup atamalar eğitim, sağlık ve emniyet alanlarına daha çok yapılacak. Tüm atamalarla birlikte 60 binin üstünde personel alımı olacaktır. 
 
Naklen Atamalarda Niçin Bütçe Sınırlaması Kaldırılmalıdır?

Önceki yıllarda kamu kurum ve kuruluşlarına sayıca daha fazla kadro dağıtımı yapılmaktaydı ve kurumlar verilen atama izinlerinin bir kısmını nakillerde kullanmaktaydı. 2017’de sadece 5 bin kadro yer almaktadır. Yani kurumlara çok az sayıda atama izni verilecektir. Az sayıdaki atama izinleri ne ilk atamayı bekleyenleri memnun edecektir ne de naklen geçiş yapmak isteyenleri.

Ölüm, istifa, emeklilik gibi sebeplerden kurumlarda boşalan kadrolara bütçe sınırlaması olmadan atama izni verilmesi, naklen atamaların bütçe dışına çıkartılması, FETÖ soruşturması kapsamında meslekten atılanların yerine de kurumlara atama izninin verilmesi hem ilk atama bekleyenler için hem de naklen atanmak isteyenler için olumlu olacaktır.

2017 bütçesinde eklenen maddeye göre Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, KYK naklen personel alımlarında bütçeye bağlı olmayacak. Bunun açıklaması şudur: Kurum personel ihtiyacını ilk atamayla değil naklen karşılayacak demektir. Diğer tüm kurumlara bu şekilde atama izinleri verilmesi faydalı olacaktır.

Özetle; Naklen atamalar bütçe dışına çıkarılırsa; ölüm, istifa, emeklilik, meslekten atılma gibi sebeplerden kurumlarda boşalan kadrolar için yerine atama izni verilirse hem kurumların personel ihtiyacını giderecek hem de atama bekleyenleri memnun edecektir

Zeki KARA / Kamupetsoneli.net Özel Haber